Еміл Сокач, художній керівник і головний диригент камерного хору «Cantus», святкує 65-річчя

Опубліковано: Квітень 25, 2024

Еміл Сокач, художній керівник і головний диригент камерного хору «Cantus», святкує 65-річчя

65 років святкує сьогодні Почесний громадянин Ужгорода Еміл Сокач – засновник, художній керівник і головний диригент камерного хору «Cantus», народний артист України.

Із ювілеєм відомого митця привітали й в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міської ради Алла Чернобук. День народження сьогодні і в дружини музиканта – пані Маріанни, тож вітання приймала і вона.

Еміл Сокач народився 25 квітня 1959 року в Ужгороді у родині музиканта – батько був хоровим диригентом. «Серед дітей я був найстаршим. Вплив сім’ї мав велике значення, тому що ми жили серед відповідного оточення: музикантів, концертів, співів. Тож усе склалося само собою: закінчив музичну школу, потім Ужгородське державне музичне училище (хоровий відділ). Крім навчання, багато практикувався – батько залучав мене до роботи зі своїми колективами. Я не можу сказати, що це я вибирав професію, – все йшло природно. Тому це радше професія вибрала мене», – розповідав в одному зі своїх інтерв’ю Еміл Петрович.

Нині Академічний камерний хор «Cantus» під керівництвом Еміла Сокача – відомий у музичному світі колектив, лауреат міжнародних конкурсів, учасник хорових фестивалів та форумів за кордоном. Із початком повномасштабного вторгнення дає благодійні концерти на підтримку ЗСУ та ВПО.
Щиро вітаємо Маестро з ювілеєм та бажаємо міцного здоров’я, натхнення, енергії, нових творчих успіхів та проєктів! Наснаги Вам, потужних звершень, добробуту, оптимізму, Перемоги і миру!