Фестиваль словацького фольклору «Slavnosti Slovakov na Ukrajine» триває в Ужгороді

Опубліковано: Серпень 24, 2019

Фестиваль словацького фольклору «Slavnosti Slovakov na Ukrajine» триває в Ужгороді

В Ужгороді сьогодні та завтра - фестиваль словацького фольклору «Slavnosti Slovakov na Ukrajine». Із керівниками колективів, які приїхали до нас із Словаччини, Румунії, Польщі, Угорщини, Хорватії, а також закарпатських – із Перечинського, Великоберезнянського, Ужгородського районів та міста Ужгорода, зустрілися заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак та радник міського голови з питань національних меншин, депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич.
Від імені міського голова Богдана Андріїва гостей із-за кордону привітав Олександр Білак, відзначив, що раді вітати їх в Ужгороді у такий визначний день – День Незалежності України. Олександр Павлович відзначив, що місто підтримує дружні стосунки у різних сферах із багатьма країнами, і не тільки тими, що близько до Ужгорода, побажав учасникам фестивалю приємного перебування у нашому місті. Також висловив сподівання, що фестиваль словацького фольклору, який нині вперше проходить в Ужгороді, стане традиційним.
Офіційне відкриття фестивалю словацького фольклору «Slavnosti Slovakov na Ukrajine» сьогодні о 13.00 у Закарпатському музеї архітектури і побуту.