Фінал конкурсу «Стартап – УжНУ: інноваційні ідеї, що наближають перемогу» відбувся в Ужгороді

Опубліковано: Грудень 06, 2022

Фінал конкурсу «Стартап – УжНУ: інноваційні ідеї, що наближають перемогу» відбувся в Ужгороді

Фінал конкурсу «Стартап – УжНУ: інноваційні ідеї, що наближають перемогу» відбувся сьогодні в ректораті Ужгородського національного університету.
Мета конкурсу – підтримка студентів, аспірантів та молодих вчених у реалізації інноваційних ідей, представлення проєктів підприємцям-спонсорам, фінансова підтримка переможців, допомога у впровадженні ідей у виробництво, сприяння підвищенню обороноздатності та післявоєнній відбудові України.


Учасників і поважне журі, до якого ввійшли науковці, бізнесмени та політики, привітав голова конкурсної комісії, проректор з наукової роботи УжНУ Іван Миронюк.


Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, який також входить до конкурсного журі і в роботі курує, зокрема, молодіжну політику у міськраді, подякував ініціативній молоді за ідеї, висловив сподівання, що презентації будуть змістовними, а проєкти корисними в застосуванні.


Учасники презентували свої проєкти, які здобули перемогу в попередніх трьох відбіркових турах. До фіналу конкурсу ввійшли 8 стартап-проєктів. Конкурсна комісія оцінювала інноваційну ідею, публічне представлення, практичний результат, економічні розрахунки.


За результатами обговорення, обрали три кращі проєкти:
-«Комплексна медико-інформаційна програма дентальної ідентифікації військовослужбовців та осіб, постраждалих у результаті воєнних дій: алгоритм та програмне забезпечення»;
-«Надтверде зміцнення поверхонь деталей подвійного призначення»;
-«Нова лікарська форма антисептичного засобу швидкого індивідуального застосування».