ГЕНЕРАЛ МАКСИМОВ ЗАЙВИЙ РАЗ ПІДТВЕРДИВ, ЩО ВІН ПРИЙШОВ СЮДИ ПРАЦЮВАТИ ПІД ПАТРОНАТОМ ФІРМИ “БАРВА”

Опубліковано: Березень 27, 2007

Ужгородський міський голова Сергій Ратушняк прокоментував вчорашні “закиди” Максимова стосовно нього.

“Перше: він розповсюдив брехню, ніби є якісь розкрадання по комунальній власності. Він наклепник і брехун — офіційно заявляю. Бо він не може підмінювати собою суд. Я вже не кажу, що не було жодної перевірки ні КРУ, ні податкової, де б ці висновки хоч гіпотетично, як проект, лягли на папір. Друге: “Ужгородтеплокомуненерго” — підприємство пана Погорєлова, яке збанкрутувало. А він зараз також працює у команді Балоги. Третє. Він привіз сюди собі першого заступника, заступника по кадрах, керівника ДАІ разом із власним водієм у офіцерських погонах, свого керівника УБОЗу. Це все тернопільські кадри. Ви знаєте, які приміром в ДАІ доведені суми по інкасації. Щодо УБОЗу: тільки за тиждень я отримав шість листів з приводу запуску в експлуатацію супермаркетів “Велика кишеня”, “Сільпо”, “Дастор”, “Вопак”. Але там нема комплексу “Барви”, де засновником — жінки Петьовки і Балоги. Тобто зрозуміло — УБОЗ знищує конкурентів, створює їм проблеми, бо в “Барви” нема покупців. В Ужгороді покупців у них і не буде, бо жоден поважаючий себе ужгородець не піде підтримувати бюджет клану Балоги. Четверте. Факт дивовижного вбивства в Мукачеві цими днями, яке вже переведено в ранг самогубства.
І останній фрагмент: Максимов каже, що був в Тернополі, в Чернівцях у мами, але вже розібрався, де було розкрадання багатомільйонних бюджетних коштів. Брехун і наклепник! Він зайвий раз підтвердив, що є міліціонером фірми “Барва”, що й треба було довести. Про це, до речі, я казав на прес-конференції в “Укрінформі”.

— Будете подавати в суд?

— Безумовно. Всю брехню, що він казав, було записано на диктофон. Ринок на вул. Фединця, яка належить усім ужгородцям, так і продовжує в кримінальний спосіб працювати: гральні автомати — працюють (за цим стоять львів’яни, до речі, і за приходу Максимова кількість апаратів збільшуються). І кожен з гральних автоматів — це кримінал, якого пан Максимов не бачить, бо уповноважений не бачити. Ось така ситуація.

— Але тим паче зупинити судове рішення стосовно ринку…

— Згідно з Кримінальним кодексом, перекриття транспортної мережі є кримінальним злочином. І яке йому треба рішення суду, щоб звільнити вулицю? Якби там були люди Ратушняка, їх би за 15 хв. арештували, був би суд і позбавлення волі. Яке йому треба рішення суду, що в нас вул.Тімірязєва забудовується, вул.Тельмана забудована, у нас ботанічний сад захоплений — вже стоять котеджи. Порушувати кримінальну справу треба, коли Галас на вул.Заньковецькій уже 2 роки поспіль збирає гроші з підприємців на базарі, котрий нелегітимний і на жодний квадратний метр його не існує дозволу, ні оренди земельної ділянки. Яке йому треба рішення суду, щоб діяти згідно з Конституцією України? Це казки пана Максимова, а на трубці Балога висить: “Я з вами, тримайтеся”.

— Є чутки, що замість Максимова може прийти пан Сало. Як ви до цього ставитеся?

— Та мені все рівно, хто прийде. Пан Сало якщо професіонал і прийде працювати на правопорядок і наводити спокій для мешканців — мені все одно, яке прізвище цієї людини. Я хочу, щоб був міліціонер, який забезпечив би виконання законів України у нашому місті. А порядку тут нема. Для одних — преференції, для інших — заяви, розкрадання. Приміром, будки на базарі — це комунальне майно. А місто — його власник — не може їх забрати, бо Балога говорить “стійте!”, а Максимов не хоче забезпечувати нормальну роботу комунальних служб, які не можуть будки забрати і вивезти. Хоча в мене є домовленість із 4-ма ринками, що вони це розкуплять і таким чином ми повернемо кредит банку. Судовиконання також не виконується, бо Балога вважає, що це потрібно Ратушняку. Але це потрібно місту, і я роблю саме те, що потрібно Ужгороду. І буду це робити. А їх завдання — заважати.

— Законослухняні підприємці скаржаться, що вони в програші, а інші — самовільно там торгують…

— Ті, що залишилися, зараз не платять ніяких зборів місту, державі. А законослухняні спокійно пішли, частково на Шахту, на Краснодонців, на Минайську-16. Їх 83, але зараз вони кажуть, що опинилися в гірших умовах. Тобто, законослухняні програли… Офіційних дозволів торгувати на вул.Фединця ніхто не має. Правда, хтось їх отримав заднім числом, але це кримінал.

— А що стосовно створення обласного БТІ?

— Це буде обличчя БТІ на чолі із пані Куцик. По факту її діяльності порушено 2 кримінальні справи, але створюється віртуальне БТІ. Для чого? Для того, щоб забрати приміщення телерадіокомпанії, землю навколо театру, забрати приміщення на набережній, ДОСААФ і т. д., а потім на кишеньковій обласній сесії зробити це власністю клану “Барви”.

— У Києві вас почули?

— Думаю, почули, і розуміння буде. Я звертався 18 разів офіційно до Президента України Віктора Ющенка. Проте канцелярист, який сидить поруч із Президентом, думаю, впливає на рішення в нашій області, яку він, чомусь, вважає своєю. А зараз я звернувся до прем’єра та спікера, і вже через два дні був запрошений до Києва, був на колегії із міністрами та їх заступниками, виклав свою думку щодо окупації Закарпаття кримінальною структурою під керуванням Балоги.”