Головний чемпіонат України з бігу на 10000 метрів – сьогодні в Ужгороді

Опубліковано: Квітень 21, 2023

Головний чемпіонат України з бігу на 10000 метрів – сьогодні в Ужгороді
Головний чемпіонат України з бігу на 10000 метрів – сьогодні в Ужгороді. У запеклій боротьбі на стадіоні "Авангард" зійшлися 70 найкращих стаєрів – чоловіків та жінок – із 18 регіонів нашої держави – Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Київської, Житомирської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Вінницької, Львівської, Волинської, Кіровоградської, Одеської, Івано-Франківської, Луганської, Чернігівської, Закарпатської областей та Києва. Змагаються дорослі, молодь та юніори.
В офіційному відкритті чемпіонату взяли участь заступник міського голови Василь Гомонай, начальник управління молоді та спорту, департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Олег Муртазін, державний тренер національної збірної України Олексій Сердюченко, президент Федерації легкої атлетики Закарпатської області Олег Коноваленко, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук, керівник стадіону "Авангард" Віктор Качур.
Під час офіційної частини змагань Олег Коноваленко нагородив майстра спорту України Романа Романенка за встановлення рекордів Закарпатської області з бігу на 5000 та 10 000 метрів із півмарафону та марафону. Олексій Сердюченко нагородив кращого суддю 2022 року – суддю із Херсона Івана Харченка, який вже рік проживає в Ужгороді. Почесну відзнаку імені Юрія Карпюка отримав віцепрезидент Федерації легкої атлетики Закарпатської області, національний суддя Анатолій Коломоєць.
Відтак спортсмени розпочали змагання, за підсумками яких відбудеться відбір учасників на кубок Європи.