В Ужгородській міськраді відбулися громадські слухання проєкту містобудівної документації

Опубліковано: Серпень 02, 2024

В Ужгородській міськраді відбулися громадські слухання проєкту містобудівної документації
Як інформує управління містобудування та архітектури міськради, внесення змін у чинну містобудівну документацію викликане зверненнями до Ужгородської міської ради суб’єктів господарювання (власників та користувачів об’єктів нерухомого майна, розташованого в певному кварталі) щодо їх намірів змінити види функціонального використання окремих територій, а також зміни намірів концепції забудови певних територій.

Зокрема, на приватній земельній ділянці, розташованій між СК «Юність» та тенісними кортами, власник території виявив бажання замінити автостоянку на житловий комплекс з підземним паркінгом, дитячим та спортивним майданчиками.

На іншій земельній ділянці, яка розміщена між територією парку та ТЦ «Сільпо», пропонується змінити концепцію раніше узгодженої забудови, а саме, збільшити відступ початку лінії забудови від межі парку (збільшити так звану буферну зону) і водночас збільшити висотність каскадної забудови із 7-ми до 9-ми поверхів.

Під час обговорень заслухали представників громадськості, які звертали особливу увагу на неприпустимість втручання у сформовану територію парку. Також врахували зауваження представників громадськості про необхідність збільшення територій зелених насаджень на 5 % від раніше визначеної у чинній містобудівній документації.

Замовник містобудівної документації зазначив, що територія парку ніяким чином не змінюється проєктом містобудівної документації, яка представлена до обговорення.

Крім того, обговорили плани про наміри майбутнього інвестування забудовниками навколишніх територій у благоустрій парку тощо. Проте це питання є предметом окремої процедури та окремої проєктної документації, яка буде обговорюватися на інших громадських слуханнях.

За результатами вчорашніх громадських слухань замовник містобудівної документації прийняв рішення врахувати всі озвучені зауваження громадськості до проєкту містобудівної документації.
Більшістю голосів на слуханнях прийняли резолюцію схвалити проєкт містобудівної документації, який включає в себе звіт про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки «Внесення змін в детальний план території обмеженої площею Кирила і Мефодія, вулицями Минайською, 8 Березня (до № 19), ЗОШ 12 та 15 та вулицею Марії Заньковецької» із врахованими зауваженнями громадськості.

Проєкт рішення про затвердження містобудівної документації внесуть у подальшому на розгляд сесії Ужгородської міської ради.