Hungary Fest розпочався в Ужгороді

Опубліковано: Вересень 07, 2019

Hungary Fest розпочався в Ужгороді

Гастрономічно-культурний фестиваль, який знайомить з угорськими традиціями, в обласному центрі Закарпаття проводять уже втретє. Перед будівлею Генерального консульства Угорщини у Ужгороді встановили ярмаркове містечко, де майстри представляють для продажу власні вироби. Приїхали на фестиваль і винороби, тут можна скуштувати різноманітні страви та напої угорської кухні. Також на сцені тривають творчі виступи - вокальні, танцювальні, розпочали, зокрема, з традиційного чардашу. 
На офіційному відкритті фестивалю гостей привітали Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, голова Демократичної партії угорців Ласло Зубанич.
“Маємо ще одну нагоду познайомитися з історією, культурою, традиціями, гастрономією сусідньої країни. Паралельно в Ужгороді триває фестиваль чеської культури. Це ще раз свідчить про мультикультурність нашого краю та дружні зв’язки між народами”, - зазначив, зокрема, Богдан Андріїв. 
Організатори фестивалю називають сімейним, адже також тут підготували дитячі програми, фольклорні ігри, танцювальні шоу, різноманітні майстер-класи та багато іншого. 
Триватиме фест і завтра, 8 вересня, вхід вільний.