«Історія успішного бізнесу: вечір без цензури» – в Ужгороді відбулася зустріч молоді із відомими підприємцями

Опубліковано: Грудень 07, 2022

«Історія успішного бізнесу: вечір без цензури» – в Ужгороді відбулася зустріч молоді із відомими підприємцями

Своїми історіями шляху до успішного зараз бізнесу із молоддю відверто ділилися засновник «EnjoyTheWood» Ігор Фостенко та засновник групи компаній «Yabryk Management Group» Василь Ябрик.

Молодих людей привітали секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян, депутатка міської ради, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук, розповіли про ідею започаткування таких зустрічей спільно з колаборацією «BOARD Закарпаття» – це реальні історії успіху, особисте спілкування на цікаві теми, нагода отримати фідбек на ідею, думку чи погляд від різних людей, можливо, й домовитись про майбутню співпрацю. Узяв участь у зустрічі і заступник міського голови Василь Гомонай.

Кожна людина має шанс на успіх – незалежно від соціального статусу та життєвих обставин. Це доводить історія Ігоря Фостенка, підприємця з Київщини, нею він вчора відверто поділився із присутніми.  

Подолати шлях від безпритульника до мільйонера – звучить фантастично, однак, з’ясувалося, цілком реально. Засновник успішного сьогодні проєкту «EnjoyTheWood» Ігор Фостенко у підлітковому віці кілька років жив на вулиці, у підвалах, пізнав усі «принади» безпритульного життя.

Ігор розповів, як шукав себе у різних сферах бізнесу, про помилки та невдачі, поділився секретами власного успіху, яке місце у його житті посідає Біблія, наскільки важливими є сімейні цінності та підтримка родини, зокрема дружини Марини.

Компанія «Enjoy The Wood» успішно працює на українському та міжнародному ринку вже понад 8 років, найбільше відома виготовленням дерев’яних карт-пазлів України. Російські окупанти зруйнували головне виробництво у Бородянці та Бучі, офіс в Ірпені, однак Ігор із командою не опустили руки – відновили виробництво на Закарпатті, біля Ужгорода. Каже: було багато складнощів, але з усім впоралися. Крім того, активно допомагали та волонтерили з першого дня повномасштабної війни.

Пізнавальною для молоді була й історія від ужгородського підприємця Василя Ябрика. Він є керівником групи компаній Yabryk Management Group – сім окремих бізнес-напрямків в різних нішах, однак, як наголосив, усі вони побудовані на ідентичних цінностях: відкритість, клієнтоорієнтованість, екологічність і ефективність. Це і завод з виробництва води під торговою маркою «Крайна»,  мережа фітнес-центрів, мережа ковзанок відкритого типу, фермерське господарство на Закарпатті, мережа ломбардів і група екологічних компаній MoECO, у складі якої – три окремі бізнес-напрями: продаж електромобілів, продаж електричних зарядних станцій та управління мережею електричних зарядних станцій і служба пасажирських перевезень виключно на електромобілях.

Василь розповів, як розподіляє обов’язки – за що відповідає він особисто, хто відповідає за реалізацію стратегії, розвитку і ефективності кожного окремого напряму. Наголосив: не продають нічого з того, що самі не споживають. Його бізнес – соціально відповідальний,  бо покращує якість життя людей через поліпшення екології. Виступає за те, щоб робити якісні продукти, бути відкритим і чесним, вважає це своєю філософією та ідеологією життя.

Як і обіцяли, ініціативних молодих людей заохотили презентами. Від Ігоря Фостенка авторка найкращого, на його думку запитання, отримала у подарунок автобіографічну книгу «Шлях від безпритульного до мільйонера» із автографом. Василь Ябрик, зважаючи  на активність усієї аудиторії, вирішив дати можливість всім безкоштовно відвідати ковзанку.

Такі неформальні зустрічі мають успіх та є цікавими для молоді – це засвідчила вже перша зустріч. Крім того, Василь Ябрик, який очолює «BOARD Закарпаття», наголосив, що давно хотіли залучити до співпраці молодь, студентство, які сьогодні не мають досвіду, ділової репутації, допомогти швидше і простіше реалізувати свої мрії та ідеї.

Тому управління у справах культури, молоді та спорту міськради спільно з колаборацією продовжать організовувати такі події. Також започаткують конкурс стартапів і раз на квартал обиратимуть кращий проєкт, підтримають і допоможуть реалізувати його.

Про наступну таку зустріч повідомимо на сторінках Ужгородської міської ради. Ті молоді люди, які зареєструвалися на вчорашню зустріч, отримають запрошення на свої електронні пошти.