Із 1 вересня поштарі не будуть приносити пенсії та кошти соціальних виплат

Опубліковано: Квітень 30, 2021

Із 1 вересня поштарі не будуть приносити пенсії та кошти соціальних виплат
До 1 вересня цього року всі, хто отримує субсидії, державні соціальні допомоги та пенсії у відділеннях АТ «Укрпошта» або кому їх приносять листоноші, щоб отримувати їх і надалі, повинні обрати один з уповноважених банків. Тому, інформує департамент соціальної політики Ужгородської міської ради, необхідно відкрити рахунок у банку і особисто подати про це заяву до органів соціального захисту або Пенсійного фонду України за місцем проживання або ж заяву можна залишити у відділенні банку і працівники банку самі передадуть її за призначенням.
Отримання грошей та пенсій через поточні рахунки в банках дасть можливість у будь-який час мати інформацію про фактичні суми перерахованих грошових допомог, перевіряти їх, документально підтвердити перераховані суми за будь-який період у випадках необхідності або спірних ситуаціях. Такий механізм сприятиме прозорості та підконтрольності виплати грошових допомог.
За місцем фактичного проживання отримувати пенсії та грошову допомогу (постанова Кабміну від 29.03.2021 №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України») із 1 вересня 2021 року зможуть:
– люди з інвалідністю 1 групи;
– особи, які висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;
– особи, які досягли 80-річного віку;
– одержувачі державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.
Ці люди отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через установу, відібрану на конкурсі, або через самостійно обраний банк із числа уповноважених. Якщо до визначеного терміну в підрозділах із питань соціального захисту населення не буде інформації про поточний рахунок в уповноваженому банку, який людина отримала для виплат грошової допомоги чи пенсії, то така людина з 1 вересня отримуватиме гроші через банк, визначений Кабміном, із рахунку, відкритого за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту населення. Громадяни зможуть будь-коли за власним бажанням змінити уповноважений банк для виплат