Керівників підприємств, які мають борги із виплати зарплат, податків та відрахувань до Пенсійного фонду, заслухали в міськраді

Опубліковано: Липень 30, 2021

Керівників підприємств, які мають борги із виплати зарплат, податків та відрахувань до Пенсійного фонду, заслухали в міськраді
Керівників підприємств, які мають борги із виплати заробітних плат, податків та відрахувань до Пенсійного фонду, сьогодні заслухали в Ужгородській міськраді на черговому засіданні комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
У засіданні взяли участь представники Пенсійного фонду України в Закарпатській області, Державної податкової інспекції ГУ ДПС у Закарпатській області, Ужгородського міського відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, заступник голови Ужгородської районної держадміністрації, працівники підрозділів Ужгородської міськради.
Начальниця управління з питань праці та зайнятості населення Ужгородської міської ради Олеся Афанасьєва поінформувала про заборгованість із виплати заробітної плати трьох ужгородських підприємств – у загальному понад 500 тис. грн, наголосила, що заробітну плату необхідно виплачувати своєчасно, в повному обсязі. Відповідно до ст. 97 Кодексу законів про працю оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку, усі інші платежі – після виконання зобов’язань щодо оплати праці. Нагадала, що роботодавець несе фінансову відповідальність за порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам понад 1 місяць, за виплату не в повному обсязі – у трикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення (наприклад, якщо роботодавець затримав заробітну платню на 2 тижні, то станом на липень 2021 року він сплатить штраф у розмірі 18000 грн).
За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області, на липень цього року заборгованість по Ужгороду складає понад 1 млн 343 тис. грн. Боргують Пенсійному фонду 84 ужгородські платники – 39 юридичних осіб та 45 фізичних осіб-підприємців. Борг із відшкодування пільгових пенсій 16 платникам – 2 млн 407,9 тис. грн. Заслухали і представника податкової служби щодо погашення заборгованості зі сплати податків.
Олеся Афанасьєва також поінформувала, що недоїмка зі сплати податків до міського бюджету складає наразі понад 34 млн грн. Працівники управління з питань праці та зайнятості населення міськради продовжують працювати із боржниками, щоб ті виконали свої зобов’язання – 300 тис грн податкового боргу вже сплатили.