Колишні керівники Ужгорода та діючий голова міста відвідали багаторічного керівника Закарпаття Юрія Ільницького (фото)

Опубліковано: Червень 11, 2013

Вчора, 10 червня, колишні мери Ужгорода Еміл Ландовський та Еміл Попович, а також нинішній керівник Віктор Погорєлов провідали багаторічного керівника Закарпатської області, почесного громадянина Ужгорода Юрія Ільницького.
Юрій Васильович, незважаючи на солідний вік (88 років) дотепер активно цікавиться життям краю, тому жваво розпитував гостей про політичну, економічну та соціальну картину Ужгорода та Закарпаття.
На жаль, роки беруть своє, тому здоров’я у Юрія Васильовича вже не найкраще. Зокрема, в нього сильно погіршився зір. Віктор Погорєлов пообіцяв допомогти. Найближчим часом Юрій Ільницький пройде обстеження в офтальмолога і, найімовірніше, пройде курс лікування.

Довідка: Юрій Васильвич Ільницький народився в селі Розтока на Міжгірщині в 1924-му році (тоді – Чехословаччина). З 1962 по 1980 роки був першим секретарем Закарпатського обкому Комуністичної партії України. Користувався особистою прихильністю генсека СРСР Леоніда Брежнєва. Був депутатом Верховної Ради СРСР 5 скликань. Нагороджений орденом “За заслуги ІІІ ступеня” в 2006 році за вагомий особистий вклад в соціально-економічний розвиток регіону, значні трудові досягнення та з нагоди Дня Соборності України. Почесний громадянин Ужгорода.
За період керівництва Юрія Ільницького Закарпаття наш край набув величезного поштовху в соціально-економічному плані.
фото