Комісія ТЕБ та НС (фото)

Опубліковано: Червень 05, 2013

З ранку міський голова Віктор Погорелов провів комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, головним питання було готовність служб до дій в разі паводку. Мер зауважив, що кілька днів падає дощ і спостерігається невеликий підйом води в р. Уж. Тому хотілося б почути інформацію стосовно того чи можливе залиття вулиць міста чи це нам не загрожує. Як доповів Сергій Дмітрієв спеціаліст відділу оборонної та мобілізаційної роботи, сьогодні та у найближчий час проблеми затоплення міста не існує. Однак є три проблемні зони, які в разі найвищого, катастрофічного паводку, котрий може відбуватися раз в 100-150 років можуть бути підтоплені, перша – район Радванки, але наразі існуюча там дамба по своїй висоті не пропускає воду в район, друга – правобережна територія річки, починаючи від транспортного мосту Студентська набережна, територія парку «Підзамок», третя – район Доманинців, вул. Вчительська. Підпорна стінка, котра побудована на території колишнього басейну «Спартак» на захист парку «Підзамок» у разі катастрофічного паводку не впливає. В районі пішохідного мосту найвищий захист від паводку.

Також Дмітрієв доповів що наразі водники не дали офіційну оцінку стану дамб по місту та дериваційного каналу.
При потребі, на території КШЕПу у наявності 7 тисяч мішків з піском та 250 т сипучої суміші. Також в управлінні міжрайонного водного господарства є 27,5 тис мішків з піском.
За інформацією спеціалістів відділу експлуатації Управління водного господарства рівень річки води в річці є мінус 80 см, що на даний момент підтопленням місту не загрожує. Організовані аварійні бригади, підготовлені мішки з піском та розроблений план заходів по співпраці з міською владою у разі паводку.
Про свою готовність до дій у разі паводку доповіли і працівники МНСу.
На комісію по ТЕБ та НС був також запрошений Йосип Адам представник ромів Ужгорода. Віктор Погорелов висловив незадоволення щодо його роботи як керівника ромської спільноти. «Ви не слідкуєте за інтеграцією ромського населення в Ужгороді. Люди скаржаться на самовільне будівництво ромів у місті. Це питання потрібно контролювати», – наголосив міський голова. Оскільки такі дії можуть спричинити непорозуміння між ужгородцями та ромами.
фото