Конкурсна комісія в Ужгороді визначила цьогорічних лауреатів премії імені Петра Скунця

Опубліковано: Серпень 04, 2022

Конкурсна комісія в Ужгороді визначила цьогорічних лауреатів премії імені Петра Скунця

Видання на відзначення цього року премією імені Петра Скунця визначила сьогодні в Ужгородській міській раді конкурсна комісія. За кожне з них одностайно проголосували всі присутні нині члени комісії.

Оскільки книга  Марини Попович-Павлік «Люстерко. Поезії», яку висували в номінації «Художня література», не здобула достатньо голосів, прийняли рішення дві премії дати в номінації «Краєзнавча література» і переможцями конкурсу стали  книги Михайла Сирохмана «Втрачені церкви Закарпаття» та Павла Федаки «Закарпатська «Просвіта» у постатях її діячів (1920 – 2020)» .

У номінації «Альбомне видання» перемога за виданням «Малярство. Театр»  Ігоря Панейка, яке випустило видавництво Олександри Гаркуші. Нагадаємо, цього року на премію висунули загалом 6 видань.

Премія імені Петра Скунця заснована Ужгородською міською радою для заохочення сучасних авторів до написання творів, присвячених видатним ужгородцям, Ужгороду, Закарпаттю, їхній історії та сучасності, для популяризації новітньої української літератури, розвитку українського письменництва, відкриття нових талантів.

Цього року розмір премії збільшили з 10 до 20 тисяч гривень у кожній номінації. Остаточне рішення про присвоєння премії приймається на сесії міськради.