«Концерт заради Перемоги» – музичний подарунок Ужгороду до Дня міста від Закарпатського народного хору

Опубліковано: Вересень 10, 2022

«Концерт заради Перемоги» – музичний подарунок Ужгороду до Дня міста від Закарпатського народного хору

«Концерт заради Перемоги» – музичний подарунок Ужгороду з нагоди Дня міста презентував сьогодні на розі набережної Незалежності та вулиці Корзо Заслужений академічний Закарпатський народний хор.

Як зазначила художня керівниця й диригентка хору Наталія Петій-Потапчук, благодійний імпровізований вуличний артмоб, під час якого збирали кошти для потреб Збройних Сил України, має на меті також вкотре підтвердити, що народна пісня й народний танець можуть бути сучасними, завжди на часі, актуальними зокрема для молоді, адже вчать любити і цінувати своє-рідне.

Музиканти свідчили про це не тільки концертною програмою, а й, наприклад, поєднанням в одязі артистів вишиванок і джинсів тощо.

«Верховино, світку ти наш», «Горіла сосна, палала», бубнарський танець, карічка, фрагмент весільного обряду, а також один із перших танців, який виконував колектив ще 1946 року, – «Дубкани-скакани» та чимало інших номерів подарували артисти глядачам, яких також запрошували до участі.

На завершення виконали композицію «Свята Україна».

А вже завтра, нагадаємо, Заслужений академічний Закарпатський народний хор візьме участь у святковій літургії в Горянській ротонді, де традиційно у День міста моляться за Ужгород, наш край і всю Україну.