Королевське Євангеліє – найдавнішу рукописну книгу Закарпаття – можна було побачити на виставці у краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького

Опубліковано: Травень 18, 2023

Королевське Євангеліє – найдавнішу рукописну книгу Закарпаття – можна було побачити на виставці у краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького

Королевське Євангеліє – найдавнішу рукописну книгу Закарпаття, створену у 1401 році, можна було побачити на виставці в обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького в Ужгороді. Унікальну пам’ятку, що засвідчує нашу духовність, давню історію і культуру, та ще кілька десятків унікальних експонатів із фондової колекції показали всім охочим сьогодні, у Міжнародний день музеїв.

До свята підготували насичену програму – крім музейних експозицій, підготували патріотичну концертну програму за участі вокально-хореографічного ансамблю «Материнка» Оноківської сільської ради, вокалістів народного художнього колективу «Продюсерський центр»  ПАДІЮНу, учнів Ужгородської школи мистецтв, студентів Академії культури і мистецтв, гурту «Con Brio music band». Також  протягом дня всі охочі могли оглянути Ужгородський замок та підземелля фортеці, узяти участь у майстер-класах із малювання, паперопластики, оригамі, ліпка з пластиліну тощо  – вхід сьогодні був вільний.

Колектив музею привітав із професійним святом і міський голова Богдан Андріїв, подякував за те, що бережуть музейну, історико-культурну спадщину, працюють задля розвитку духовної культури міста і краю. До Міжнародного дня музеїв вручив грамоти Ужгородської міської ради працівникам музею – завідувачу відділу експозиційної та науково-методичної роботи Михайлу Джахману, провідним науковим співробітникам Кристині Баллі та Василині Палинчак-Кутузовій, музейним доглядачам Марії Морочило та Галині Товт.

Участь в урочистостях взяли і заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, директор департаменту культури ОВА Євген Тищук, начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук, інші поважні гості.

Працівники Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім.Тиводара Легоцького символічно привітали усіх і з Днем вишиванки – гостей Ужгородського замку зустрічав Геракл у вишиванці.