Кращі легкоатлетисти країни готуються до чемпіонату України та світу на ужгородському «Авангарді»

Опубліковано: Листопад 16, 2021

Кращі легкоатлетисти країни готуються до чемпіонату України та світу на ужгородському «Авангарді»
На ужгородському стадіоні «Авангард» триває навчально-тренувальний збір із легкої атлетики із підготовки до зимового чемпіонату України та чемпіонату світу. За інформацією адміністрації стадіону, спортсмени для своїх вправ використовують легкоатлетичне ядро, також для гостей – учасників зборів – надали роздягальні «Авангарду». Вправляються, зокрема, у легкоатлетичному багатоборстві, бігу на дистанції 400 м та 400 м з перешкодами тощо.
Як розповіла тренерка із легкоатлетичного багатоборства Любов Петринець, головний стадіон області для тренувань підходить через нові, якісні доріжки, а сам Ужгород порадував спортсменів з усієї країни теплою погодою, що посприяло тренуванням.
«Перші враження від зборів на ужгородському стадіоні найкращі, – зазначає тренер Михайло Романчук. – Погода дозволяє зараз виконувати максимальні фізичні навантаження. Доріжка на стадіоні найкраща в Україні, я знаю тільки два стадіони з такою доріжкою, з таким покриттям».
Учасники та учасниці зборів на «Авангарді» у ці дні готуються до зимового чемпіонату України з легкої атлетики, що відбудеться наприкінці січня; до основного чемпіонату України у лютому; а також до чемпіонату світу із цього виду спорту у березні 2022 року. Крім того, на «Авангарді» почали тренування спортсмени збірної України, які вже 8 грудня у португальському Лісабоні візьмуть участь в чемпіонаті Європи з кросу.
Серед спортсменів-гостей «Авангарду» – учасник Олімпіади в Токіо, багаторазовий чемпіон та призер національних першостей Данило Даниленко; багатоборець (біг на різні дистанції, метання снарядів, штовхання ядра, стрибки і подолання дистанції з бар'єрами), призер національних першостей Василь Іваницький; призерка національних першостей серед юнаків Тетяна Харащук; призер Чемпіонату України з легкої атлетики серед юніорів Ярослав Голуб та інші кращі спортсмени країни.
Збори кращих легкоатлетів України почалися на «Авангарді» 4-го і триватимуть до 20 листопада.