Марафон «З Україною в серці» до Дня Конституції України відбувся сьогодні в Ужгороді

Опубліковано: Червень 28, 2023

Марафон «З Україною в серці» до Дня Конституції України відбувся сьогодні в Ужгороді
Марафон «З Україною в серці» до Дня Конституції України відбувся сьогодні в Ужгороді на площі Євгена Фенцика. Патріотичні твори звучали зі сцени у віршах та піснях читачів міських бібліотек, ужгородців, вихованців студії творчого розвитку дітей «Ти – особливий», Ужгородського міського центру дозвілля – будинку культури, а також учасників Всеукраїнського літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха». Також біля обласної філармонії представили виставку дитячих малюнків творчої студії «Чарівна палітра» на патріотичну тематику.
Захід відвідали та привітали присутніх зі святом і міський голова Богдан Андріїв та начальниця управління у справах культури, молоді та спорту міськради Алла Чернобук. Відзначали, що ми всі маємо пишатися, що ми є великим народом великої країни, і маємо любити те, що захищають наші воїни на передовій, за що вони кожен день борються.
Дуже щемливим став момент, коли завідувачка бібліотеки філії №2 «Ужгородська публічна бібліотека» Марія Форкуца вручила дружині ужгородського військового прапор із побажаннями перемоги і повернутися живими додому. Прапор підписали діти, які відвідують заклад, серед яких і син військового, щоб передати захиснику на передову.
Крім того, зачитав вірш і Владислав Дмитрук із Вінниччини – переможець конкурсу «Світ у дитячих руках» у номінації «Поезія та проза».
Через негоду учасники заходу перемістилися до ужгородської міської публічної бібліотеки, де продовжили свої виступи.
Патріотичний марафон організували управління у справах культури, молоді та спорту, ужгородська міська публічна бібліотека та центр дозвілля-будинку культури Ужгородської міської ради.