Мер Дармштадта Йохен Парч відвідав в Ужгороді школу, де проживають переселенці

Опубліковано: Лютий 27, 2023

Мер Дармштадта Йохен Парч відвідав в Ужгороді школу, де проживають переселенці

Мер Дармштадта Йохен Парч, який перебуває в Ужгороді, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради Вікторія Тарахонич, а також голова ГО «Партнерське об’єднання «Ужгород – Дармштадт» та БФ «Центр гуманітарної допомоги «Совине гніздо» Вікторія Синьо відвідали одне з компактних місць проживання вимушених переселенців.

Ужгородський багатопрофільний ліцей «Інтелект» – ЗОШ I-III ступенів №11 досі залишається прихистком для майже шести десятків внутрішньо переміщених осіб, розповіла директорка навчального закладу Наталія Макара.

Велика родина із Харкова, пенсіонери з Донеччини, серед яких, зокрема, чоловік після інсульту, учитель-переселенець, який проводить дистанційний урок учням, – історії людей, котрі замість рідних осель вимушені проживати в школі, надзвичайно вразили мера Дармштадта.

Йохен Парч висловив співчуття, що українцям через російських окупантів доводиться жити далеко від власних домівок (а хтось узагалі втратив житло), хвилюватися за життя рідних і близьких… Він побажав якнайшвидшої перемоги Україні, підкреслив, що німецький народ і надалі всіляко підтримуватиме нашу державу.