Міські депутати визначили цьогорічних почесних громадян Ужгорода та підтримали низку цільових програм

Опубліковано: Серпень 03, 2021

Міські депутати визначили цьогорічних почесних громадян Ужгорода та підтримали низку цільових програм

Сьогодні на сесії Ужгородської міської ради звання "Почесний громадянин м. Ужгорода" присвоїли директорці ПрАТ «Ужгородська швейна фабрика» Мирославі Каламуняк, двічі міському голові Ужгорода Віктору Погорелову та ректору Ужгородського національного університету Володимиру Смоланці.

Також кільком ужгородцям присвоїли звання лауреата "Почесної відзнаки Ужгородської міської ради". У номінації «Професійна діяльність у сфері освіти» – вчительці фізики ЗОШ I-III ступенів №7 Марії Кустрьо та виховательці закладу дошкільної освіти №42 «Джерельце» Володимирі Коваль, у номінації «Діяльність у сфері розвитку житлово-комунального господарства міста» – голові правління ОСББ «Унгварський-16» Вікторії Рац, у номінації «Діяльність у сфері музичної культури, театрального мистецтва, народної творчості, музейної і бібліотечної справи» – заслуженій діячці мистецтв України, головній художниці Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, викладачці Ужгородського інституту культури і мистецтв Еммі Зайцевій, у номінації "Діяльність у сфері молодіжної політики, фізкультури і спорту" майстру спорту України з тенісу, бронзовій призерці Кубку України, призерці міжнародних змагань Тетяні Дичці, директорці комунальної установи «Агенція розвитку Ужгорода» Маріанні Собран та доцентці кафедри екології та охорони навколишнього середовища хімічного факультету УжНУ Світлані Делеган-Кокайко.

Підтримали депутати на сесії міськради і рішення про присвоєння звання «Лауреат міської премії імені Петра Скунця». У номінації «художня література» переміг Василь Кузан із книгою «Три по сто»»; у номінації «краєзнавча література» – Людвиг Філіп із книгою «Ужгород. Рідне місто моє»; у номінації «альбомне видання» – Леся Приймич із книгою «Живопис». Лауреати отримують грошову премію – по 10 тисяч гривень кожен.

Традиційно нагороди вручать під час святкування Дня міста.

Внесли на сесії і зміни до Положення про дольову участь власників квартир (квартиронаймачів) у капітальному ремонті (реконструкції, модернізації) в багатоквартирних житлових будинках.

На об’єкти, які включені у Програму із 1 січня 2022 року та на 2022 рік розмір дольової участі співфінансування робіт з боку співвласників багатоквартирного будинку встановлюється у розмірі 40% від загальної кошторисної вартості об’єкту. 

Також на сесії надали згоду на реалізацію проєкту цільових екологічних (зелених) інвестицій для придбання автобусів, оснащених електричними двигунами «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади» на умовах співфінансування.

Проєктом передбачено закупівлю 10 нових електроавтобусів «Електрон Е18», які виготовлятимуться в Україні, а також 10 зарядних станцій (90 кВт).

Загальна вартість проєкту –  близько 99 млн грн, а частка фінансування за рахунок власних коштів з бюджету Ужгородської міської територіальної громади (40 %) – близько 40 млн грн.

Також на сесії внесли зміни у низку міських програм та підтримали нові  – Програму розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проєктів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2023 – 2027 роки;  Програму підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у 2022 – 2024 роках; Програму забезпечення заходів з оборонної та мобілізаційної роботи на 2022 – 2024 роки; Програму обліку об’єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2022 – 2024 роки; Програму «Молодь міста Ужгород» на 2022 – 2024 роки; Програму розвитку фізичної культури та спорту в м. Ужгород на 2022 – 2024 роки; Програму забезпечення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, медичними та соціальними послугами на 2022 – 2024 роки; Програму медичного забезпечення ветеранів, інвалідів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій на 2023 – 2026 роки; Програму протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами у м. Ужгород на 2023 – 2026 роки; Програму «Розвиток нефрологічної та гемодіалізної служби на 2023 – 2026 роки»; Програму боротьби з онкологічними захворюваннями на 2023 – 2026 роки; Програму забезпечення мешканців м. Ужгород імплантами для надання медичної допомоги хворим із ураженням органів опори та руху на 2023 – 2026 роки (забезпечення доступності та якості надання медичної допомоги шляхом придбання для центральної міської клінічної лікарні Ужгорода сучасних імплантів (кульшових суглобів); Програму протидії захворюванню на туберкульоз на 2023 – 2026 роки; Програму «Цукровий та нецукровий діабет на 2023 – 2026 роки»; Програму благоустрою міста Ужгород на 2023 – 2027 роки.

Проголосували депутати і за те, щоб прийняти кошти субвенції від Оноківської територіальної громади в сумі 200 тис. грн – враховуючи Договір про співробітництво територіальних громад в частині делегування виконання завдань (у сфері надання первинної медичної допомоги). Оноківська сільська рада передала Ужгородській міській раді вказані кошти для виплати сімейним лікарям заробітної плати. Відповідно до договору, Ужгородська міська територіальна громада забезпечує надання якісної первинної медичної допомоги населенню сіл Оноківці, Оріховиця, Невицьке, Кам'яниця та Гута.

Для належного утримання та функціонування стадіону «Авангард» депутати сьогодні на сесії проголосували за те, щоб реорганізувати комунальне підприємства «Стадіон «Авангард» у комунальну установу «Стадіон «Авангард», яка є правонаступником усього майна, всіх прав та обов’язків комунального підприємства «Стадіон «Авангард».

Управління у справах культури, молоді та спорту має провести конкурс на зайняття посади директора комунальної установи. Наразі ж депутати проголосували за те, щоб призначити в.о. директора Віктора Качура – до призначення в установленому порядку керівника установи.

Розглянули й 11 проєктів рішень, які стосувалися питань у сфері землекористування.

Депутати підтримали рішення про надання учасникам бойових дій, юридичним та фізичним особам дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, а також їх затверджень.

36 учасникам бойових дій затвердили проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею їх у власність. Також затвердили 21 технічну документацію щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).

Крім того, депутати міської ради підтримали проєкт рішення про приватизацію земельної ділянок шляхом викупу, що поповнить міський бюджет на понад 4 млн грн.