Міський голова Богдан Андріїв і працівники міськради зустрілися з представниками Уповноваженого з прав людини

Опубліковано: Червень 08, 2021

Міський голова Богдан Андріїв і працівники міськради зустрілися з представниками Уповноваженого з прав людини
Основні аспекти захисту персональних даних у контексті освітньої діяльності обговорювали сьогодні в Ужгородській міській раді на зустрічі із представниками Уповноваженого з прав людини, у якій взяли участь представниця Уповноваженого у сфері захисту персональних даних Інна Берназюк, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлана Семчишин, заступник директора Департаменту у сфері захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини – начальник відділу перевірок Андрій Краснощок, регіональний представник Уповноваженого в Закарпатській області Діана Швардак.
Міський голова Богдан Андріїв відзначив, що на зустрічі присутні керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств. Такі просвітницькі заходи, підкреслив міський голова, важливі щодо практичного застосування закону про захист персональних даних, адже більшість структурних підрозділів міської ради працюють із інформацією, що містить персональні дані – громадян, юридичних осіб, є проблемні питання, з якими стикаються у роботі, і зараз є можливість почути на них відповіді.
Працівникам міської ради наголосили на використанні розроблених рекомендацій, які розміщені на сайті Уповноваженого. Акцентували на можливих ризиках порушення права на приватність, підкреслили, що потрібно першочергово пам'ятати про безпеку та право громадян на приватне життя.
Під час зустрічі обговорили проблемні питання у діяльності міської ради, її структурних підрозділів, пов'язані з обробкою та захистом персональних даних, а також надання інформації з обмеженим доступом. Працівники міськради ставили чимало запитань представникам Уповноваженого.
Інна Берназюк також закликала всіх переглянути онлайн-курс «Захист персональних даних», розроблений Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини та Офісом Ради Європи у співпраці зі студією онлайн-освіти EdEra, що включає поглиблену версію курсу для держслужбовців та людей, які працюють із персональними даними, зазначила, що учасники курсу зможуть отримати відповідний сертифікат про підвищення кваліфікації.