Міський голова Богдан Андріїв привітав медиків Ужгорода з професійним святом

Опубліковано: Червень 19, 2020

Міський голова Богдан Андріїв привітав медиків Ужгорода з професійним святом

У переддень професійного свята міський голова Богдан Андріїв вітав медиків Ужгорода – працівників центральної міської клінічної лікарні, дитячої лікарні, пологового будинку, центру первинної медико-соціальної допомоги, поліклініки.

Вітаючи тих, хто обрав своєю професією нелегку і відповідальну щоденну турботу про здоров’я людей, Богдан Євстафійович відзначив громадянську позицію медиків, що наразі стоять на передовій боротьби з коронавірусом, ризикуючи власним здоров’ям та життям.

«Від імені ужгородців дякую вам усім за те, що кожного дня турбуєтеся про здоров’я наших містян. Ситуація із коронавірусом сформувала в людей інший рівень ставлення до лікарів. Запевняю, що міська влада Ужгорода і надалі матиме за пріоритет медичну галузь міста та підтримку медичних працівників: щоб ви мали достойні умови для роботи, а пацієнти отримували якісні послуги. Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, спокою та достатку», – сказав, зокрема, Богдан Андріїв.

За зразкове виконання службових обов’язків та високий професіоналізм кращих працівників медичної галузі Ужгорода нагородили грамотами міської ради. На преміювання медиків міські заклади охорони здоров’я виділили майже 5,7 млн грн.

Довідково.

У комунальних медичних закладах Ужгорода працюють 1462 медичні працівники, із них 445 лікарів, 1017 – молодший та середній медперсонал.

Обслуговують пацієнтів – центральна міська клінічна лікарня, міська дитяча лікарня (у її складі й дитяча поліклініка), міський пологовий будинок, міська поліклініка, 8 сімейних амбулаторій.

За рік медичну допомогу у центральній міській клінічній лікарні, дитячій лікарні та пологовому будинку надають допомогу у середньому 21 964 пацієнтам

Понад 8400 операцій проводять щороку у міських медзакладах.

У середньому за рік – майже 562 тисячі консультативних відвідувань у двох міських поліклініках.

94 300 ужгородців обслуговують сімейні амбулаторії.

За останні 4 роки проведено капітальні ремонти міської дитячої лікарні (почергово усіх відділень на 3 поверхах), багатьох відділень міської центральної клінічної лікарні, благоустрій території міської поліклініки, 6 сімейних амбулаторій

Зростання фінансування медичної галузі Ужгорода за останні 4 роки дозволило покращити матеріально-технічні бази комунальних закладів, що дає можливість надавати якісні та у повному обсязі медичні послуги.