Міський голова Богдан Андріїв привітав закарпатських гвардійців із черговою річницею створення підрозділу Національної гвардії у регіоні

Опубліковано: Березень 11, 2024

Міський голова Богдан Андріїв привітав закарпатських гвардійців із черговою річницею створення підрозділу Національної гвардії у регіоні
Богдан Євстафійович подякував військовим за службу, захист Батьківщини на передовій та забезпечення правопорядку в Ужгороді.
Наголосив, що наш обов’язок нині – підтримувати військових, тож на сесії міськради у січні цього року передбачили виділення, зокрема й 7 мільйонів гривень для територіальних підрозділів Нацгвардії, таку допомогу за можливості надаватимуть захисникам і надалі.
За сумлінне виконання службових обов’язків, високі показники у службово-бойовій діяльності Богдан Андріїв вручив гвардійцям грамоти міської ради.
Командир підрозділу Сергій Лук’янчиков відзначив, що солдати, сержанти і офіцери Нацгвардії з 2014 року неодноразово брали участь в Антитерористичній операції й Операції об’єднаних сил у Луганській і Донецькій областях. Від початку повномасштабного вторгнення закарпатські гвардійці мужньо та професійно виконують бойові завдання на найскладніших ділянках фронту.
В урочистостях також узяли участь виконуючий повноваження голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами виконкому обласної ради Мирослава Ливч, депутати Ужгородської міської ради Василь Козак та Григорій Шевчук, радник голови Закарпатської обласної ради Євген Молнар.
Військовослужбовцям вручили відомчі відзнаки, грамоти і подяки від місцевих органів влади, побажали сил та наснаги продовжувати боротьбу.
Відбувся також молебень за загиблими побратимами, під час якого поіменно згадали кожного, хто віддав життя за нашу свободу і незалежність.