Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України

Опубліковано: Серпень 20, 2024

Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у роботі Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України

Пріоритетними завданнями для органів місцевої влади на найближчий час є підготовка до опалювального сезону, забезпечення початку навчального року по змозі у режимі офлайн, а також поглиблення співпраці з європейськими партнерами.

На цьому Президент України Володимир Зеленський наголосив сьогодні у Кропивницькому під час засідання Конгресу місцевих та регіональних рад.

Долучилися до заходу, який відбувся у змішаному форматі, понад 1600 учасників. Зокрема, керівництво держави, прем’єрміністр, секретар РНБО, представники уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, народні депутати, начальники ОВА, голови громад, керівники органів місцевого самоврядування, очільники Асоціацій органів місцевого самоврядування, 25 міжнародних представників. У складі делегації від Закарпаття, яку очолив керівник ОВА Віктор Микита, участь у Конгресі взяв і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.


Ключовими темами для обговорення стали ситуація у регіонах, що найбільш постраждали внаслідок російської агресії; розширення можливостей реалізації проєктів альтернативної генерації електроенергії в територіальних громадах, інструментів державної підтримки проєктів розподіленої генерації для мешканців громад; ефективне управління земельними ресурсами; стан та перспективи проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення у громадах та наповнення дохідної частини місцевих бюджетів від інвентаризації земель.

Під час засідання Конгресу Всеукраїнські асоціації органів місцевого самоврядування підписали Меморандум про співробітництво із органами державної влади. Угода спрямована на підвищення ефективності управління земельними ресурсами.