Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад

Опубліковано: Квітень 13, 2024

Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад
Для подолання сьогоднішніх викликів потрібна максимальна єдність і взаємодія – на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбулося напередодні у Чернівцях.
У заході взяли участь члени уряду та начальники обласних військових адміністрацій, дипломатичні представники держав-сусідок і партнерів України, понад 1500 учасників долучилися онлайн. В офлайн-режимі на Конгресі працювали 19 членів Президії, 14 міських голів обласних центрів, серед них і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, 60 голів міст, сіл і селищ, представники органів центральної влади, народні депутати.
Володимир Зеленський у своєму виступі підкреслив, що Україна зараз перебуває на особливому етапі, який супроводжується низкою загроз. Вони пов’язані, зокрема, із гальмуванням частини підтримки від іноземних партнерів, а також посиленням атак росії на енергетичну інфраструктуру країни.
«Це виклик, на який ми всі разом маємо дати відповідь. Звичайно, перший пріоритет – це ППО та постачання усього необхідного енергетичного обладнання. Цим ми займаємось. Але вже зараз в кожній громаді України має бути чітке розуміння того, що потрібно для підтримки. І вже зараз на всіх рівнях маємо починати готуватись до наступного опалювального сезону – і громади, і урядовці, і відповідні компанії. Взаємодія повинна бути максимальною», – сказав Президент.
Під час засідання Конгресу обговорили, зокрема, питання протидії безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури та превентивної роботи з боку сектору безпеки та органів правопорядку; поточний стан функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів; нову урядову політику з підтримки вітчизняного виробництва.
У другій частині заходу відбувся форум «Життя регіонів в умовах війни», де обговорювали питання, напрацьовані у шести профільних комісіях при Конгресі: Європейська інтеграція України, її областей і територіальних громад, Політика безпеки, Політика Героїв та підтримки ЗСУ, Інфраструктурна політика, Гуманітарна політика, «Добре врядування».