Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у засіданні Президії Конгресу місцевих і регіональних влад у Харкові

Опубліковано: Лютий 11, 2022

Міський голова Богдан Андріїв узяв участь у засіданні Президії Конгресу місцевих і регіональних влад у Харкові
Низку важливих для держави питань розглянули сьогодні на засіданні Президії Конгресу місцевих і регіональних влад під головуванням Президента Володимира Зеленського, яке відбулося у Харкові. Участь у заході взяли й голова Закарпатської ОДА Віктор Микита та Ужгородський міський голова Богдан Андріїв.
Розглянули, зокрема, як виконується Закон України "Про основи національного спротиву", про забезпечення фінансової та енергетичної стабільності в державі, підвищення рівня енергоефективності та термомодернізації житлофонду тощо.
Як ідеться на офіційному сайті Президента, Володимир Зеленський наголосив, що в питанні національної безпеки немає місця для політики, інтриг, спекуляцій і хаосу, який вони можуть створити. Для побудови ефективної моделі територіальної оборони й національного спротиву має бути повна взаємодія влади всіх рівнів і розуміння зони своєї відповідальності.
На засіданні презентували Програму «Енергетична незалежність», яка передбачає «зелену» трансформацію економіки та підвищення рівня енергозбереження, зокрема шляхом термомодернізації житлових будинків, яка має на меті зменшити споживання імпортних енергоносіїв.
Також обговорили питання підвищення якості медичних послуг та забезпечення гідної оплати праці медиків. Президент нагадав, що минулого року був збільшений бюджет для сфери охорони здоров’я та Програми медичних гарантій.
Учасників засідання поінформували про результати зустрічі політичних радників лідерів держав – учасниць Нормандського формату, про систему управління територіальною обороною, яка складається з командування, чотирьох регіональних управлінь, 29 бригад та 150 батальйонів.
Йшлося і про реалізацію програми «Велике будівництво» цього року. За словами Володимира Зеленського, у планах – 5,5 тис. км доріг державного значення та понад 1,4 тис. км автошляхів місцевого значення, 282 заклади освіти, 68 медичних закладів, 339 спортивних об’єктів і понад 6800 спортивних майданчиків по всій країні.