Міський голова Богдан Андріїв зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови

Опубліковано: Лютий 26, 2024

Міський голова Богдан Андріїв зустрівся із Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови
Під час зустрічі, що відбулася днями у міській раді, за участю, зокрема, депутата Закарпатської обласної ради, керівника благодійного фонду ViZa Володимира Чубірка, заступника міського голови Івана Завидняка, начальниці управління освіти Ужгородської міської ради Наталії Баранюк, начальниці управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторії Тарахонич, обговорили подальшу співпрацю та реалізацію у 2024 році проєктів у галузі освіти за підтримки чеської сторони.
Із-поміж іншого, йшлося про освітню реформу і як вона може бути реалізована в Ужгородському ліцеї №3, де учні вивчають чеську мову, можливість запровадження вивчення чеської мови як другої іноземної мови в інших навчальних закладах міста. Також обговорили питання отримання грифу Міносвіти навчальних програм для вивчення чеської мови у 1-4 класах.
Крім того, обговорили проєкти, які ViZa реалізовуватиме в ужгородських мистецькому ліцеї «Перспектива» (реконструкція санвузлів), та гімназії №16 (капремонт системи опалення).
Богдан Андріїв укотре подякував чеській стороні за підтримку України в умовах повномасштабної війни, за допомогу Ужгороду і багаторічну співпрацю.