Міський голова Богдан Андріїв зустрівся із представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні

Опубліковано: Листопад 27, 2019

Міський голова Богдан Андріїв зустрівся із представниками Посольства Латвійської Республіки в Україні

Із делегацією, до якої входять Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс, керівник Групи міжпарламентської співпраці з Україною Сейму Латвійської Республіки Алдіс Адамовічс, представник Латвійського Агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарс Межулис, радниця, заступниця Посла Латвійської Республіки в Україні Ірена Путниня та третій секретар Посольства Латвійської Республіки в Україні Едвінс Северс, зустрівся міський голова Богдан Андріїв. У зустрічі також взяв участь Почесний консул Латвійської республіки в Ужгороді Юрій Ігнатко.

Керівник Групи міжпарламентської співпраці з Україною Сейму Латвійської Республіки Алдіс Адамовічс запевнив у дружньому ставленні до України, готовності і надалі допомагати в протистоянні агресії з боку Росії.
Міський голова Богдан Андріїв подякував представникам Латвії за велику підтримку України.

Під час розмови обговорили питання розвитку транспортної інфраструктури Ужгорода та краю, промоцію туризму, проблеми трудової міграції. Наводили паралелі з Латвією – до та після вступу у Європейський Союз.

Сторони висловили бажання налагодити та розвивати співпрацю у галузях спорту, культури, туризму, економіки. Богдан Андріїв запропонував сприяти потенційному побратимству Ужгорода з одним із латвійських міст. Представники латвійської делегації зазначили, що сподіваються на реалізацію в майбутньому спільних проєктів.

Після зустрічі в міській раді відбулося відкриття Почесного консульства Латвійської Республіки на Закарпатті – на Православній набережній, 7, неподалік Генерального консульства Угорської Республіки в Ужгороді.