Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв долучився до роботи Міжнародного саміту міст та регіонів

Опубліковано: Квітень 21, 2023

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв долучився до роботи Міжнародного саміту міст та регіонів

Саміт відбувся 19–20 квітня в Києві з ініціативи Президента Володимира Зеленського. На захід приїхали очільники всіх громад України, зокрема і делегація Закарпатської області, народні депутати та представники міжвідомчих і міжнародних організацій, щоб обговорити відновлення українських територій.

Як акцентував глава держави, на прикладі України можна побачити, які стандарти безпеки потрібні будь-яким країнам світу, будь-яким містечкам і селам, їхній інфраструктурі, енергетиці, мережі освітніх закладів та будівництву, щоб за будь-яких обставин гарантувати захист життя. Президент наголосив, що питання реінтеграції, відновлення українських територій сьогодні є пріоритетним не тільки для України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який також узяв участь у заході, зазначив, що цей саміт – свідчення того, що у Києва багато союзників, готових допомогти Україні перемогти російську агресію і відновити українські території, а НАТО – один із важливих партнерів у цьому питанні.

Представники 30 країн світу, Ради Європи, ЄС та Європейського комітету регіонів підписали спільну декларацію щодо готовності брати патронат над постраждалими від російського терору регіонами України.  У межах саміту були підписані й угоди про співпрацю між містами й регіонами, а також про приєднання України до системи Механізму цивільного захисту ЄС.

Загалом у Міжнародному саміті міст та регіонів наживо та онлайн узяли участь понад 230 іноземних делегатів із 40 країн.