Міський голова Богдан Андріїв та Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Мазур домовилися про розширення співпраці

Опубліковано: Квітень 27, 2016

Міський голова Богдан Андріїв та Генеральний консул Польщі у Львові Вєслав Мазур домовилися про розширення співпраці

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та його заступник Олександр Білак сьогодні зустрілися з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Вєславом Мазуром.

Богдан Євстафійович відзначив, що співпраця обласного центру Закарпаття з Польщею дуже тісна, Ужгород має аж два міста-побратими – Кросно та Ярослав, останнім часом із кожним із них реалізовано грантові проекти Європейського Союзу. Зокрема, розповів про відкриття велоцентру, який зробили у співпраці з містом Кросно та масштабну реконструкцію у партнерстві з Ярославом пам’ятки історії та архітектури “Совине гніздо”. На майбутнє відкриття відреставрованого винного льоху, коли буде завершено всі роботи, міський голова Ужгорода запросив приїхати і пана Вєслава Мазура.

Обговорили розвиток подальшої співпраці, зокрема, культурницької та бізнесової, йшлося про те, що багато молодих ужгородців обирають для здобуття освіти польські виші, тому для нашого міста актуальним є розширення можливостей вивчення мови.

Пан Генеральний консул лише нещодавно на цій посаді у Львові, його робоча поїздка на Закарпаття насамперед ознайомча. В Ужгороді він також запланував відвідання школи, де додатково вивчають польську та візового центру. За словами Вєслава Мазура, у Львові лише за перші три місяці цього року видали більше 118,5 тисяч віз, 50 тисяч – для працевлаштування, однак попит усе ще значний, навіть в Ужгороді до візового центру щодня звертаються в середньому 270 охочих отримати візу.