Міський голова Віктор Погорєлов підвів підсумки 2005 року та розповів про плани на майбутнє

Опубліковано: Січень 26, 2006

На першій у цьому році прес-конференції міський голова Віктор Погорєлов підвів підсумки 2005 року та розповів журналістам про плани на майбутнє. Серед позитивів мер виділив відкриття Боздоського транспортного мосту та великий обсяг іноземних інвестицій, які минулоріч були вкладені в економіку міста. Завдяки більш як 18 мільйонам доларів капіталовкладень Ужгород по цьому показнику посів перше місце в області. Віктор Погорєлов також навів дані недержавного аполітичного центру “Інститут Реформ” згідно з якими наше місто по соціально-економічному розвитку посідає лідируючі позиції. . Серед міст від 100 до 500 тисяч жителів Ужгород на першому місці, а загалом по Україні Ужгород посів 4 місце після Києва, Славутича та Южного.

Не меншим досягненням мер вважає і капітальний ремонт пологового будинку і прозекторію, який нарешті зробили у минулому році. 2005 рік також запам’ятався помітними змінами і у центральній частині міста. Влада значно обмежила в’їзд в пішохідну зону і впровадила встановлення блокіраторів на колеса автомобілів, що паркуються у заборонених місцях. А по вулицях Корзо та Волошина встановлено лавиці та дерева у діжках.

Розповів Віктор Погорєлов і про поточні роботи в місті. Так, зокрема, минулого року на капітальний ремонт житла було передбачено більше 5 мільйонів гривень, що в 3-4 рази перевищує показники попередніх років. Було капітально відремонтовано 42,2 тис.м.кв. доріг, що теж набагато більше ніж раніше.

Вдалося побудувати каналізаційну мережу по вул. Дендеші, а цього року планується взятися за будівництво мереж у мікр. Червениця та Підлипники. Віктор Погорєлов також запевнив, що цього року в місті розпочнеться масштабне житлове будівництво. Буде чимало зроблено і щодо розбудови інфраструктури міста.

У зв’язку зі збільшенням дохідної частини більш як на 20 мільйонів гривень планується збільшити витрати практично по всіх напрямках. Порівняно з 2005 роком видаткова частина збільшиться наступним чином: на соціальний захист населення на 47%, на фінансування житлово-комунального господарства на 20,7, на культуру, спорт та мистецтво на 57,8% , на освіту на 15,% та на охорону здоров’я на 8,3%.

прес-служба Ужгородської міської ради