Місто планує придбати ще 10 великих автобусів - рішення виконкому Ужгородської міської ради

Опубліковано: Березень 27, 2019

Місто планує придбати ще 10 великих автобусів - рішення  виконкому Ужгородської міської ради

Сьогодні, 27 березня, в Ужгородській міській раді провели чергове засідання виконавчого комітету. 

Члени виконкому, зокрема, проголосували за Програму підтримки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Закарпатській області на 2019 рік: її основною метою є запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізація їх наслідків та захист населення і територій; проведення робіт та вжиття заходів щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, мінімізація їх наслідків та захист населення і територій від них; невідкладне реагування на надзвичайні ситуації тощо. На виконання цієї програми з міського бюджету передбачено 100 тис. грн. Також погодили Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2020 роки.

Узяли члени виконкому до відома звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста за 2018 рік, у подальшому його внесуть на розгляд сесії Ужгородської міської ради.

Крім того, затвердили Порядок відбору банківської установи для укладання договору фінансового лізингу комунальним підприємством «Ужгородський муніципальний транспорт» Ужгородської міської ради для укладання договору фінансового лізингу на придбання 10 автобусів загального користування пасажиромісткістю не менше ніж 100 осіб.

Затвердили і вартість послуги з технічного обслуговування ліфта та системи диспетчеризації. Беручи до уваги клопотання КП «Ужгородліфт», члени виконкому вирішили встановити з 1 квітня вартість цієї послуги у розмірі 2164,5 грн. (з ПДВ). Комунальне підприємство «Ужгородліфт» повинне забезпечити укладання угод зі споживачами послуг. На сьогодні КП «Ужгородліфт» обслуговує 256 ліфтів по місту, чинні тарифи з техобслуговування ліфтів встановлені у квітні 2017 року і були розраховані із розміру мінімальної зарплати 1600 грн, яка нині становить уже 4173 грн.

Крім того, підтримали проведення конкурсу на право розміщення та експлуатації атракціонів на території парку «Боздоський» і затвердили Положення про цей конкурс. Кільком ужгородцям погодили укладення договорів найму житлового приміщення, іншим рішенням десяти ужгородцям дозволили переоформлення гаражів – у зв’язку з укладенням договорів купівлі-продажу, смертю попередніх власників. Також задовольнили звернення ужгородців про приватизацію житла, кількох громадян взяли на квартирний облік. Розглянули й ряд інших проектів.