Міжвідомча робоча група схвалила проєкт закупівлі електроавтобусів для громади Ужгорода

Опубліковано: Серпень 16, 2021

Міжвідомча робоча група схвалила проєкт закупівлі електроавтобусів для громади Ужгорода
Розгляд проєкту “Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади”, розроблений виконкомом міської ради і поданий на розгляд до Міндовкілля, відбувся минулої п’ятниці. Документ представили на засіданні Міжвідомчої робочої групи з розгляду проєктів цільових екологічних (зелених) інвестицій та пропозицій щодо здійснення заходів, пов’язаних з реалізацією таких проєктів і виконанням зобов’язань сторін Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, яка утворена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.
У режимі відеоконференції працівники відділу транспорту міської ради та куратор напряму, заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник презентували проєкт, який передбачає закупівлю 10 нових електроавтобусів та 10 зарядних станцій.
Метою проєкту є поліпшення екологічної ситуації та скорочення викидів парникових газів в Ужгороді, розвиток муніципального громадського транспорту та створення системи міського електричного транспорту через придбання екологічно чистого й енергоефективного транспорту, збільшення доступності до громадського транспорту. Загальна вартість проєкту становить близько 99 млн. грн., з яких частка фінансування з державного бюджету (безповоротна фінансова допомога) – 59 млн. грн., з міського бюджету – майже 40 млн. грн. Варто додати, що депутати Ужгородської міської ради на сесії 3 серпня 2021 року надали згоду на реалізацію цього проєкту на умовах співфінансування.
У результаті розгляду міжвідомча робоча група вирішила схвалити проєкт “Закупівля муніципальних електроавтобусів для Ужгородської міської територіальної громади”.