Молодіжний фестиваль «U-Future: відновлюйся та створюй» провели в Ужгороді у «Совиному гнізді»

Опубліковано: Жовтень 13, 2024

Молодіжний фестиваль «U-Future: відновлюйся та створюй» провели в Ужгороді у «Совиному гнізді»

Організатори – управління культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради, ГО «Фундація розвитку громадянського суспільства», ГО «Нова генерація України» – метою заходу називають залучення молоді до активностей та комунікацій, пропагування патріотизму та громадянської  активності молоді, налагодження зв'язків, просвітництва та творчості через різноманітні локації, майстер-класи та лекції.

Працювали кілька локацій, на яких презентували діяльність та можливості для розвитку для молоді, проводили лекції та розіграші, правознавчі ігри, вікторини, розмови з психологом щодо практик із відновлення, діяла мистецька виставка робіт молодих митців краю тощо.
На спортивній локації провели турнір з армрестлінгу серед аматорів, на якому 10-річний Василь Маєвський (молодший) із Мукачівщини встановив новий рекорд України та світу: за 43 секунди чемпіон гирьового спорту підняв 24 кг гирю 15 разів.
Долучилися до заходу медична лабораторія «Астра-Діа» з лекцією про «Здорові стосунки», презентувала свою діяльність Українська академія лідерства, діяв художній пленер ПАДІЮНу, ГО «Зелений варош» організував «Еко Кросинг» – обмін книгами, одягом, прикрасами, представники УжНУ та Нацполіції у Закарпатській області провели симуляційні ігри та дискусії.
Паралельно з основними подіями тривав ярмарок можливостей, де відвідувачі могли придбати товари та дізнатися про різні освітні і бізнес-можливості від місцевих громадських організацій, благодійних фондів та представників бізнесу краю.