В Ужгороді відбувся Молитовний сніданок за перемогу, мир та спокій в Україні

Опубліковано: Квітень 26, 2024

В Ужгороді відбувся Молитовний сніданок за перемогу, мир та спокій в Україні

На Молитовному сніданку в Ужгороді сьогодні об’єдналися представники різних релігійних конфесій Закарпаття у спільній молитві за перемогу, мир та спокій в Україні. Молитву «Отче наш» учасники сніданку прочитали на 8 мовах.

Серед запрошених також – духовенство,  представники влади, митці, волонтери, соціальні працівники, військові, медики, громадські діячі. До молитовного сніданку долучилися й в.о. міського голови, заступник міського голови Ужгорода Вадим Борець, заступники міського голови Євген Плавайко й Іван Завидняк, секретар ради Ігор Чорній.

Молилися нині за Україну, за людей, які потребують допомоги, захисників і захисниць, медиків та цивільних громадян, за полонених, які обов’язково повернуться додому, родини українських захисників, волонтерів, загиблих Героїв сьогодення.

 

Організатори сьогоднішнього заходу – заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук, керуюча справами обласної ради Мирослава Ливч, народна артистка України, громадська і політична діячка, координаторка Всеукраїнських жіночих молитовних сніданків Оксана Білозір, меценат, волонтер Андрій Хрипта.

 

Нагадаємо, традицію молитовних сніданків започаткували на Закарпатті в 2019 році, в Україні Національний Молитовний сніданок розпочали організовувати з 2011-го.