На черговій сесії Ужгородської міської ради затвердили ряд програм

Опубліковано: Березень 28, 2019

На черговій сесії Ужгородської міської ради затвердили ряд програм

Сьогодні, 28 березня, відбулося засідання чергова сесія Ужгородської міської ради, на порядку денному було майже два десятки питань. Так, депутати підтримали Програму "Молодь міста Ужгорода", мета якої – створення сприятливих умов для розвитку і самореалізації української молоді, формування її громадянської позиції та національно-патріотичної свідомості, повноцінна участь молодих людей у розбудові громадянського суспільства.

Серед основних заходів – проведення святкувань Дня молоді, Дня студента, Дня Конституції, Дня незалежності України, Дня захисника України, Дня Соборності тощо, які спрямовані на формування патріотичної свідомості та активної громадянської позиції молодих містян, а також Дня здоров’я, Дня боротьби зі СНІДом, різноманітних акцій, ігор, конкурсів, засідань за круглим столом, дебатів, семінарів (тренінгів), конференцій, форумів, фестивалів, пленерів тощо.

Крім того, передбачені різноманітні міські семінари, тренінги з неформальної освіти із залученням державних службовців та представників громадських молодіжних організацій. Програма також передбачає підтримку роботи тематичних наметових таборів, «літнього університету», виплату премії Ужгородського міського голови обдарованій молоді міста.
Програму прийняли з критичними зауваженнями, зокрема, доповнили пунктом про проведення конкурсу молодіжних ініціатив.

Також затвердили Програму матеріально-технічного забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2020 роки. Відповідно до рішення головним розпорядником коштів та виконавцем її буде виконавчий комітет міськради, а відповідальним виконавцем та розпорядником коштів – Ужгородський об’єднаний міський військовий комісаріат. Інформація про хід виконання Програми двічі на рік оприлюднюватиметься на офіційному сайті Ужгородської міської ради.

Проголосували депутати і за ще одне схоже рішення – Програму підтримки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Закарпатській області на 2019 рік. Обсяг коштів, передбачених програмою – 100 тис. грн.

У зв’язку із законодавчими змінами також сьогодні на сесійному засіданні встановили ставку земельного податку за землі для розміщення та експлуатації будівель і споруд залізничного транспорту на рівні інших категорій земель транспорту в розмірі 1% від їхньої нормативної грошової оцінки.

Депутати проголосували й за проект рішення про звільнення від сплати земельного податку землі для розміщення та постійної діяльності Збройних Сил, Національної гвардії та Держприкордонслужби, розташованих на території Ужгорода, на період із 1 квітня до 31 грудня цього року.

Крім того, доповнили річний план діяльності міської ради та виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.

Друге пленарне засідання сесії відбудеться 18 квітня.