На черговому засіданні виконкому прийняли ряд нових міських програм соціального спрямування, які діятимуть із наступного року

Опубліковано: Жовтень 09, 2019

На черговому засіданні виконкому  прийняли ряд нових міських програм соціального спрямування, які діятимуть із наступного року

Чергове засідання виконкому Ужгородської міської ради відбулося у середу, 9 жовтня. Насамперед заслухали та взяли до відома звіти про виконання цільових Програм за І півріччя 2019 року.

Також члени виконкому Ужгородської міської ради затвердили ряд міських програм. Зокрема, Програму підтримки військовослужбовців військової служби за контрактом, які укладуть контракт у 2020 році, та членів їх сімей. У рамках Програми передбачається надання одноразової грошової матеріальної допомоги військовослужбовцям (членам їх сімей), які уклали контракт з 01.01.2020 року про проходження військової служби і на час укладання контракту зареєстровані в місті Ужгороді. 

Крім того,  Програму забезпечення безпеки громадян шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними повторних злочинів в місті Ужгород на 2019 – 2021 роки, метою якої є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері пробації шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов вчинення суб'єктами пробації повторних кримінальних правопорушень, а також налагодження дієвої співпраці Ужгородського МРВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області та Ужгородської міської ради із зазначених питань. Ресурсне забезпечення Програми на 2020 рік – 205 тис. грн.

Затвердили й Програму утримання закладів первинного, вторинного рівня медичної допомоги та їхнього розвитку в Ужгороді на 2020 – 2023 роки. Програма необхідна з огляду на ті зміни, які відбуваються у рамках реформи системи охорони здоров’я. Виконавцями Програми є комунальні некомерційні підприємства “Центральна міська клінічна лікарня”, “Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня”, “Ужгородський міський пологовий будинок”, “Ужгородська міська поліклініка”, “Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Програма спрямована на налагодження ефективного функціонування системи первинної та вторинної допомоги шляхом забезпечення КНП оплати комунальних послуг та енергоносіїв, створення умов для ефективного функціонування КНП, поліпшення їх кадрового, матеріально-технічного забезпечення. У додатках до проекту рішення – скільки коштів на що саме кожного року передбачається Програмою.

Затвердили й Програму розвитку земельних відносин та охорони земель у м. Ужгород на 2020 – 2022 роки з подальшим внесенням її на сесію міської ради. Основною метою Програми розвитку земельних відносин та охорони земель у м. Ужгород на 2020 – 2022 роки є здійснення заходів для створення ефективного механізму регулювання земельних відносин та управління земельними ресурсами, раціонального використання та охорони земель, розвитку ринку землі та ведення державного земельного кадастру; забезпечення ефективного використання земельних ресурсів, створення оптимальних умов для суттєвого збільшення соціального, інвестиційного і виробничого потенціалів землі, зростання її економічної цінності.

Згодом усі Програми внесуть на розгляд  сесії міськради.

Окрім того, члени виконкому погодили ТзОВ «ХУГО» розміщення в місті автобусної зупинки у комплексі з торговим павільйоном на вул. Тиводара Легоцького, біля будинку № 76. Іншими рішенням дозволили влаштування комплексного благоустрою території. Зокрема, ужгородцю прилеглої до банного комплексу на вул. Олександра Богомольця, 28 та ТзОВ «БОДРОГ» території, прилеглої до орендованої земельної ділянки на вул. 8-го Березня, 48.

Затвердили також Положення про відкриті дані Ужгородської міської ради, яке визначає процес діяльності розпорядників публічної інформації Ужгородської міської ради та її виконавчих органів, комунальних підприємств міста щодо розвитку відкритих даних, функціонування на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних України з урахуванням вимог принципів Міжнародної хартії відкритих даних. Положення обов’язкове до виконання всіма виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами міста.

Також члени виконкому на засіданні взяли до відома звіт про співпрацю Ужгородської міської ради з містами-побратимами, надали дозвіл на розміщення однієї рекламної конструкції (сітілайт) розміром 1,3 м х 1,9 м на вул. Собранецькій, 158 Б строком на 5 років надали товариству з обмеженою відповідальністю «Моекотаксі». Фізичній особі-підприємцю Павлу Ганчаку у розміщенні двох рекламних конструкцій (білборд) розміром 6 м х 3 м на вул. Собранецькій відмовили. 

Розглянули й ряд інших питань.