На другому пленарному засіданні сесії внесли зміни до кількох міських цільових програм

Опубліковано: Вересень 16, 2020

На другому пленарному засіданні сесії внесли зміни до кількох міських цільових програм

На другому пленарному засіданні чергової сесії міськради 15 вересня внесли зміни до Програми фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам Ужгорода на 2020 рік.

 Програму доповнили додатком щодо Порядку надання пільг Почесним громадянам Ужгорода, а додатки 1–3 викладено в новій редакції.

Депутати внесли зміни і до Програми підтримки діяльності інститутів громадянського суспільства міста соціального спрямування на 2020 рік – розширено коло можливих учасників конкурсу інститутів громадянського суспільства міста, що сприятиме ефективнішій роботи цих організацій.

Затвердили зміни до міської Програми сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидії домашньому насильству і торгівлі людьми на 2019–2020 роки. Змінами започатковано відшкодування видатків на перебування в комунальному некомерційному підприємстві «Ужгородська міська дитяча клінічна лікарня» дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, за висновком комісії з питань захисту прав дитини. Для цього необхідно на 2020 рік 200 тисяч гривень. Рішення ухвалили з урахуванням зауважень департаменту фінансів та бюджетної політики.

Міські депутати підтримали рішення про надання грошової допомоги, насамперед на лікування, понад півсотні малозабезпечених ужгородців.

Іншим рішенням внесли зміни до міської Програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2018–2022 роки, доповнивши переліком найчастіше вживаних у практиці препаратів та виробів медичного призначення.

Підтримали міські обранці й зміни до раніше ухваленого рішення «Про Програму "Безпечне місто Ужгород" на 2019–2022 роки» – в новій редакції викладено додатки до Програми. Рішення спрямоване на створення умов для безпеки і громадського порядку в місцях загального користування, паркування транспорту, автоматизованої фіксації облич та автомобільних номерних знаків.

Доповнено Програму сприяння виконанню рішень судів та інших виконавчих документів на 2018–2022 роки.

Для приведення у відповідність до бюджетних призначень внесли зміни до Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення міста Ужгорода на 2017–2020 роки.

Відповідно до звернення однієї з обслуговувальних компаній Ужгорода внесли зміни до Програми капітального ремонту житлового фонду в місті Ужгороді на 2018–2022 роки, зокрема: кошти на капремонт електрощитової в будинку 118 на вулиці Собранецькій скеровано на капремонт покрівлі цього будинку.

Ще одним рішенням депутати внесли зміни до Програми благоустрою міста Ужгорода на 2018–2022 роки, врахувавши необхідність приведення до належного санітарного стану майданчиків збору твердих побутових відходів, утримання малих архітектурних форм, установлення дерев’яних конструкцій тощо.

Зазнала змін і Програма підготовки до формування земельних ділянок та визначення їх як об’єктів цивільних прав на 2020–2022 роки – для своєчасності замовлення і розроблення землевпорядної документації (з наступною реєстрацією права комунальної власності).

Зміни до бюджету Ужгорода, внесені на цій сесії міськради, пов’язані зі субвенціями на охорону здоров’я та іншими коригуваннями міського кошторису.