На полігоні в Оріховиці резервістів привітали з початком масштабних навчань

Опубліковано: Вересень 20, 2019

На полігоні в Оріховиці резервістів привітали з початком масштабних навчань

Навчальні збори підрозділів територіальної оборони стартували сьогодні на полігоні в селі Оріховиця біля Ужгорода. В урочистому відкритті навчань узяли участь голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Богдан Череміський, голова Ужгородської РДА Еріка Кинів.

Резервістів привітали з початком масштабних зборів, священнослужителі помолилися за мир в Україні. Військову присягу на вірність українському народу склали сьогодні ті, хто не служив у Збройних Силах України.
Крім Ужгородщини, такі збори зараз проводять у Хустському, Виноградівському та Мукачівському районах. Загалом задіяно понад 2 тисячі закарпатців. На полігоні в Оріховиці – і майже два десятки працівників Ужгородської міської ради.
Протягом 10 діб усі резервісти вчитимуться, як вести бій, діяти в критичних ситуаціях, надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, застосовувати засоби зв’язку, набуватимуть та вдосконалюватимуть навички володіння зброєю, бойовою технікою тощо.
Резервістів розмістили у наметовому містечку, всі учасники зборів забезпечені триразовим гарячим харчуванням, за ними зберігається середньомісячна зарплата за місцем роботи, отримають вони і добові. Безробітним виплатять грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму за час навчань.