На позачерговій сесії Ужгородської міськради прийняли ряд рішент для протидії коронавірусу

Опубліковано: Травень 07, 2020

На позачерговій сесії Ужгородської міськради прийняли ряд рішент для протидії коронавірусу

Сьогодні, 7 травня, відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради. На сесії підтримали рішення виплатити медикам ужгородських комунальних медзакладів, які інфікувалися коронавірусом на роботі, по 5 тисяч гривень компенсації. На сьогодні хворі на COVID-19 58 медичних працівників. За потреби програму додаткових гарантій соціального захисту громадян на 2020-2022 роки дофінасовуватимуть.

Також на сесії підтримали Програму роботи медичних комісій при Ужгородському об’єднаному міському військовому комісаріаті на 2020 – 2023 роки. Програма забезпечить функціонування роботи міських медичних комісій при Ужгородському об’єднаному міському військовому комісаріаті.

У зв’язку із тим, що всі міські лікувально-профілактичні заклади перетворились у комунальні некомерційні підприємства, у медичних закладах не передбачені видатки на заробітну плату медичним працівникам – членам медичних комісій військоматів та забезпечення їхньої роботи витратними матеріалами. Отже, після заключення медичними закладами договорів з НЗСУ, з 1 квітня 2020 року, медичні заклади не матимуть можливості фінансувати заробітні плати медичним працівникам та витратні матеріали.

Крім того, депутати Ужгородської міської ради дали згоду на передачу з бюджету Ужгорода коштів іншої субвенції бюджету Ужгородського району для реалізації «Програми поводження з твердими побутовими відходами в Ужгородському районі на 2020-2025 роки» в сумі 395 000 грн. Підтримали і проєкт рішення про зміни до бюджету міста на 2020 рік.