На позачерговому виконкомі затвердили мережу закладів освіти Ужгорода на 2022/2023 навчальний рік

Опубліковано: Вересень 01, 2022

На позачерговому виконкомі затвердили мережу закладів освіти Ужгорода на 2022/2023 навчальний рік
Мережу закладів освіти Ужгорода на 2022/2023 навчальний рік затвердили сьогодні на позачерговому засіданні виконкому міської ради. Відповідно до прийнятого документа, в Ужгороді 57 закладів освіти:
- 27 комунальних закладів загальної середньої освіти;
- 24 комунальні заклади дошкільної освіти, із них: 19 загального розвитку, 1 загального розвитку з цілодобовим перебуванням дітей, 1 санаторного типу з цілодобовим перебуванням дітей, 3 – комбінованого типу;
- 3 заклади професійної (професійно-технічної) освіти;
- 3 приватні заклади загальної середньої освіти: товариство з обмеженою відповідальністю «Приватний ліцей «Гірчичне зерно», товариство з обмеженою відповідальністю «Приватний заклад «Лоза», Ужгородський греко-католицький приватний ліцей «Теобенд».
Затвердили, зокрема, й кількість класів у комунальних закладах загальної середньої освіти (у тому числі 2 спеціальні класи в Ужгородській гімназії № 13) – 231; кількість груп подовженого дня – 134, кількість дошкільних груп – 209.
Також затвердили Ужгородську філію Закарпатського відділення Малої академії наук на 1230 учнів (93 секції, 145 годин щотижнево).
Також підтримали рішення «Про грошову норму харчування і зміну співвідношення плати за харчування у закладах освіти міста». Відповідно до документу у комунальних закладах загальної середньої освіти міста встановлюється грошова норма вартості одного дня харчування на одного учня у розмірі 54,90 грн.
Цим же рішенням у новій редакції виклали пункт 3 рішення виконкому «Про грошову норму харчування у ЗДО та дошкільних відділеннях ЗЗСО» від 20 жовтня 2021 № 463:
«3. Встановити, що батьки або особи, які їх замінюють, вносять плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних відділеннях закладів загальної середньої освіти з розрахунку: 70% сплачують батьки, 30% –з бюджету Ужгородської міської територіальної громади. Плата батьків не справляється за харчування дітей пільгових категорій та вихованців ЗДО № 18».