На позачерговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради не продовжили дозволи на розміщення рекламних конструкцій в історичному центрі

Опубліковано: Вересень 18, 2019

На позачерговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради не продовжили дозволи на розміщення рекламних конструкцій в історичному центрі

Не продовжувати дію дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами в історичній частині Ужгорода – таке рішення прийняли сьогодні, 18 вересня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету міськради. Зокрема, на вулицях Августина Волошина, Олександра Довженка, Підгірній, площах Поштовій, Жупанатській, Корятовича, Театральній та інших.
Також досягли з підприємцями згоди провести модернізацію рекламних конструкцій, дозволи на які сьогодні продовжили: упродовж 6 місяців у центральній зоні міста та протягом 2 років –у серединній та периферійній зоні.
Модернізація передбачає:
– рекламні конструкції типу «білборд» будуть розміщені на одному рівні від горизонтальної поверхні ґрунту (дорожнього покриття) і на однаковій відстані від дороги (враховуючи особливості містобудівної ситуації);
– фундаменти рекламних конструкцій будуть заглиблені в ґрунт із відновленням благоустрою (якщо це небезпечно, бо там розміщені лінії тепло-, енерго- водопостачання, комунікаційних засобів тощо рекламна конструкція підлягає зміщенню або перенесенню на рівнозначне місце, де наявна технічна можливість заглиблення фундаменту опори)
Опори рекламних конструкцій типу "білборд" слід пофарбувати в один уніфікований колір (RAL 7005) – упродовж 6 місяців у центральній та серединній зонах та 9 місяців у периферійній зоні.
Дозволи на рекламні конструкції, які розміщені у районі ТЦ «Токіо», вулиці Минайської (транспортне коло - перехрестя), універмагу «Україна», проспекту Свободи (16-поверхівка) продовжили за умови, що протягом 2 років усунуть недоліки розміщення, скажімо, скупченості рекламних конструкцій тощо.

Члени виконкому погодили і графік безкоштовного користування спортивними спорудами, які перебувають в господарському віданні комунального підприємства “Стадіон “Авангард” (крім футбольних полів), а саме:
- на весняно-літній період ‒ щодня з 07.00 до 9.30 та з 20.00 до 21.30;
- на осінній період ‒ щодня з 07.00 до 9.30 та з 17.30 до 19.30;
- на зимовий період ‒ щодня з 08.00 до 10.30 та з 17.00 до 19.00.
Відповідно до проекту рішення, користування спортивними спорудами в інший час здійснюється за погодженням із комунальним підприємством на підставі відповідних звернень юридичних та фізичних осіб. Попереднє рішення виконкому з цього питання від 11 липня 2019 року №236 втрачає чинність.