На сесії Ужгородської міської ради ухвалили зміни до ряду діючих міських програм та припинили діяльність кількох комунальних підприємств 

Опубліковано: Липень 11, 2019

На сесії Ужгородської міської ради ухвалили зміни до ряду діючих міських програм та припинили діяльність кількох комунальних підприємств 

Сьогодні, 11 липня, відбулося перше пленарне засідання ХХXVIІI сесії Ужгородської міської ради.

Перед початком засідання міський голова Ужгорода Богдан Андріїв за значні спортивні досягнення вручив грамоти юним ужгородським спортсменам: чемпіонці України на дистанціях 200 та 400 метрів комплексним плаванням, срібній призерці на дистанції 50 метрів вільним стилем літнього чемпіонату України з плавання серед юніорів, який відбувся 5-7 червня 2019 року у Броварах Ніколь Маніко, переможцю Кубку світу з хортингу, який відбувся 23-28 січня цього року у Трускавці Назарію Маричу, срібним призерам Кубку світу з хортингу Артему Сичу та Андрію Кобзарю. 
Відзначили також тренера Закарпатської обласної федерації кікбоксингу WAKO Ігоря Шимоняка та провідного спортсмена, кандидата у майстри спорту, члена обласної і національної збірної з кікбоксингу WAKO Любомира Каналоша. За підсумками року кращі спортсмени отримають і грошові винагороди.

Чергову сесію Ужгородської міської ради розпочали із голосування за електронні петиції, які довключили до порядку денного. Зокрема, більшістю голосів депутати підтримали петицію про встановлення в Ужгороді меморіалу захисникам, загиблим на сході України. Ще одна стосується заборони у місті цирків за участю тварин.

Крім того, депутати Ужгородської міської ради проголосували за Положення про департамент міського господарства міськради. Документом визначено основні завдання цього структурного підрозділу, повноваження, права та обов’язки, відповідальність працівників, керівництва тощо.

Підтримали й кілька рішень про ліквідацію та припинення діяльності комунальних підприємств. Зокрема, ліквідували підприємство зеленого господарства «Агромікс» та припинили діяльність КП «Уж-Фест» шляхом приєднання до комунального підприємства парк культури та відпочинку “Під замком”. Погодили передачу в оперативне управління будівель та господарських споруд: садочку № 7 «Віночок», загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 ім. В.С. Гренджі-Донського. 

Також за рішенням сесії Ужгородська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей «Лідер» передасть комплексній обласній дитячо-юнацькій спортивній школі «СПАРТАК» у користування на умовах оренди підвальне приміщення площею 90,0 кв м за адресою: м. Ужгород, вул. Сільвая, 3. Термін дії договору оренди – 2 роки 11 місяців, розмір річної орендної плати – 1,20 грн. (одна гривня 20 копійок) з урахуванням ПДВ.

Депутати погодили і продаж частини у спільній (частковій) власності майна комунальної власності за адресою: м. Ужгород, вул. І. Дендеші, 139, що складає 15/250 або 4,5 кв.м. вартістю 15 215 грн. (п’ятнадцять тисяч двісті п’ятнадцять грн.), підтвердженої висновком про вартість майна на користь громадянина. А ще – надали згоду прийняти у комунальну власність територіальної громади об’єкт державної власності – квартиру на вул. Марії Заньковецької, 7 від Управління Міністерства внутрішніх справ України в Закарпатській області.

Крім того, на сесії підтримали проект рішення про збільшення за рахунок грошового внеску власника (Ужгородської міської ради) розмірів статутного капіталу комунального підприємства «Водоканал м. Ужгорода» на 200 000 грн і затвердили його в розмірі 101 млн 696 тис 64,46 грн., а також комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Під замком» на суму 300 000 грн та затвердили його розмір у сумі 795 000 грн. 
Ухвалили зміни до ряду діючих міських програм, зокрема Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2018-2020 рр., Програми реконструкції та капітального ремонту мережі зовнішнього вуличного освітлення на 2017-2020 рр, Програми капітального ремонту житлового фонду на 2018-2022 рр, Програми благоустрою.

Також на засіданні сесії Ужгородської міської ради затвердили містобудівну документацію щодо внесення змін у детальний план території, обмеженої вулицями Загорська, Мінська, Тютюнова; погодили містобудівну документацію – детальний план території, обмеженої вулицями Михайла Ломоносова, Собранецькою, Івана Крилова та Ференца Ракоці, та детальний план території, обмеженої вулицями Юрія Гагаріна, Коритнянською та межею міста.

Ще одним рішенням внесли зміни до Програми економічного і соціального розвитку м. Ужгород на 2019 рік. Перелік цільових міських програм доповнили Програмою інвентаризації та паспортизації об'єктів культурної спадщини м. Ужгород на 2019-2021 роки, Програмою сімейної, гендерної політики, запобігання та протидію домашньому насильству і торгівлі людьми на 2019-2020 роки, Програмою «Розвиток паліативної та хоспісної допомоги у м.Ужгород на 2019– 2023 роки».
Внесли зміни до рішенням ХХІV сесії міської ради VІІ скликання 10.07.2018 №1151 «Про місцеві податки та збори», зокрема у положенні про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у м. Ужгород, а також у додатку до Положення про плату за землю в місті. Наприклад, ставки податку у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування для фізичних та юридичних осіб становить 0,50 – на будинки садибного типу, дачні та садові, а також будинки одноквартирні масової забудови, будинки з двома, трьома і більше квартирами, будинки готельного типу тощо. Докладніша інформація наведена в додатку до цього рішення, яке набирає чинність з 1 січня 2020 року.