На сьогоднішній сесії міської ради прийняли рішення запропонувати викупити земельні ділянки біля драмтеатру для потреб громади

Опубліковано: Червень 26, 2018

На сьогоднішній сесії міської ради прийняли рішення запропонувати викупити земельні ділянки біля драмтеатру для потреб громади

Сьогодні, 26 червня, відбулося перше пленарне засідання чергової сесії Ужгородської міської ради. Перед початком роботи сесії міський голова Богдан Андріїв нагадав про трагічні події днями біля Львова, де розгромили ромський табір та вбили молодого рома. «Ми засуджуємо прояви нетерпимості, висловлюємо щирі співчуття родині загиблого, віримо, що винні понесуть справедливе покарання», – сказав, зокрема, міський голова.

Також виступив депутат міської ради Мирослав Горват, який подякував за підтримку посадовцям, журналістам, усім, хто засудив такий страшний злочин та приєднався напередодні до акції протесту проти насилля та расизму.

На сесії депутати затвердити звіт про виконання бюджету міста за січень-березень 2018 року, надали пільгу та звільнили від оподаткування земельним податком з 1 липня 2018 року по 31 грудня 2018 року земельні ділянки Державної прикордонної служби України, розташовані на території міста Ужгорода, вирішили створити житловий фонд соціального призначення та затвердити Порядок взяття громадян на соціальний квартирний облік, їх перебування на такому обліку, зняття з нього та надання соціального житлового фонду для осіб, які потребують соціального захисту.

Погодили на засіданні сесії також програму співпраці Ужгородської міської ради та управління Державної казначейської служби України у м. Ужгороді Закарпатської області в сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів на 2018 – 2020 роки, внесли зміни до Програми розвитку транскордонного співробітництва та підтримки імплементації проектів міжнародної технічної допомоги в м. Ужгород на 2018-2022 роки, підтримали і зміни до Програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2017 – 2019 роки.

Крім того, депутати проголосували за реорганізацію комунального закладу «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» реорганізують у комунальне некомерційне підприємство «Ужгородський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  та створення комунального підприємства «Ужгородська Муніципальна Енергосервісна Компанія» Ужгородської міської ради.

Погодили містобудівну документацію – детальні плани кількох територій Ужгорода затвердили рішенням сесії Ужгородської міської ради. Зокрема, територій, обмежених вулицями: Олександра Можайського, Минайською, Олександра Бородіна, Декабристів; Перемоги, Миколи Бобяка, Володимирською та Михайла Драгоманова; Приладобудівників, Миколи Бобяка, Перемоги та межею міста; Собранецькою, Чеською та територією лісів (район вулиці Запорізької). Роботу з розробки детальних планів територій продовжать.

Крім того, на сесії Ужгородської міської ради, щоб зупинити заплановану забудову, прийняли рішення викупити для суспільних потреб три земельні ділянки біля обласного музично-драматичного театру, які перебувають у власності фізичних осіб. Розглянувши електронну петицію «Повернемо фонтан позаду Драмтеатру ужгородцям!», яка набрала 452 голосів, депутати внесли зміни до попередніх рішень і вирішили тимчасово припинити видачу містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок у межах території міста на об’єкти та на земельні ділянки згідно з додатком. Окремі обмеження і заборони діють до затвердження в установленому порядку містобудівної документації (генерального плану (коригування) Ужгорода, плану зонування території міста Ужгорода та детальних планів територій.

На сесії прийняли також рішення вийти Ужгородській міській раді зі складу засновників газети «Ужгород». Це відбувається в рамках роздержавлення по всій країні засобів масової інформації.

Депутати підтримали рішення про згоду на залучення кредиту Північної Екологічної Фінансової Корпорації (НЕФКО) – Програма револьверного фінансування „Енергозбереження” шляхом укладання кредитного договору між НЕФКО та Ужгородською міською радою, підтримали також звернення до Президента України Петра Порошенка та міністра закордонних справ Павла Клімкіна, направлене на звільнення українського режисера Олега Сенцова. У зверненні зазначається, що вихід на волю Сенцова дав би надію на звільнення й десяткам інших заручників Росії.

Крім того, попросив колег підтримати міський голова Богдан Андріїв і звернення Ужгородської міської ради до Верховної Ради України щодо вирішення питання заборони на законодавчому рівні використання поліетиленових пакетів у магазинах та точках продажу товарів. З ініціативою про це до очільника міста звернулися активісти громадської організації «Щасливі діти», які проводять багатопланову кампанію з протидії забрудненню довкілля.