На стадіоні «Авангард» обговорювали, як зберегти якість професійних бігових доріжок

Опубліковано: Вересень 30, 2021

На стадіоні «Авангард» обговорювали, як зберегти якість професійних бігових доріжок
Як зберегти якість професійних бігових доріжок, не пошкодити їх, дати всім охочим можливість займатися професійним та любительським бігом – цю тему обговорювали на ужгородському стадіоні «Авангард» у вівторок, 29 вересня, з ініціативи керівництва муніципального спорткомплексу.
Як повідомила адміністрація стадіону, необхідність обговорення виникла через те, що окремі ужгородці не дотримуються елементарних правил: хтось дозволяє собі виплюнути на доріжку жувальну гумку, інші – вигулюють ними собак, вчать дітей кататися на велосипедах, хоча колеса нівечать покриття. Траплялося, що маленьких діток батьки, які пішли бігати, лишали гратися в піску, призначеному для вправ атлетів. Так у пісок потрапляли камінці, сторонні предмети, об які могли травмуватися спортсмени. З негодою постає і питання взуття бігунів – залишки глини на кросівках також можуть пошкодити покриття доріжки, в ідеалі у людей мало б бути змінне взуття.
Нагадаємо, легкоатлетичне ядро «Авангарду» капітально відремонтували у 2019 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з міського бюджету Ужгорода. Зараз доріжки відповідають стандартам Світової легкової атлетики (World Athletics), тут можна проводити змагання всеукраїнського та міжнародного рівня з легкої атлетики, а також навчально-тренувальні збори.
В.о. директора комунальної установи «Стадіон «Авангард» Ужгородської міської ради» Віктор Качур наголосив, що потрібно зробити усе можливе, щоб легкоатлетичне ядро залишалося таким же якісним якомога довше. Для цього необхідно виробити певні правила, однакові й обов’язкові для всіх.
Щодо можливості вільного доступу до доріжок протягом усього дня, Віктор Качур зазначив, що, по-перше, на стадіоні є так звані санітарні години, коли проводиться прибирання й інші технічні роботи. Крім того, на бігових доріжках у певні години регулярно тренуються професійні атлети, а також вихованці ДЮСШ.
Наразі діє рішення виконкому Ужгородської міськради (№328 від 18 вересня 2019 р.), за яким в осінній період доступ до споруд стадіону всім охочим дозволяється з 07:00 до 09:30 та із 17:30 до 19:30. Після обговорення вирішили звернутися до виконкому щодо перегляду часових рамок та встановлення нового графіку вільного користування доріжками стадіону «Авангард».