На «Вечорі без цензури» ужгородці спілкувалися із директором із маркетингу компанії Bolt у країнах Східної Європи

Опубліковано: Травень 19, 2023

На «Вечорі без цензури»  ужгородці спілкувалися із директором із маркетингу компанії Bolt у країнах Східної Європи
Цікаві ідеї для розвитку, практичні поради, які мотивують навчатися та розвиватися, досягати успіху – все це отримують учасники неформальних зустрічей із успішними людьми «Вечір без цензури», які започаткувало управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради у колаборації із міжнародною бізнес-спільнотою «Board Закарпаття». Заходи нового формату приваблюють молодь, а також усіх охочих працювати над самореалізацією та вдосконаленням.
Напередодні в Ужгороді відбулася чергова така зустріч – із Сергієм Костею, директором із маркетингу компанії Bolt у країнах Східної Європи. Мало хто сьогодні не чув або ж не користувався послугами цієї компанії, яка надає послуги пошуку, замовлення й оплати поїздок на таксі через однойменний мобільний застосунок. Але не всі знають, що це естонська компанія, яка працює у кількох десятках країн світу.
Сергій – наш земляк, ужгородець, закінчив місцеву школу №15. За наполяганням батьків, як розповів сам, вступив на факультет прикладної математики Київського політехнічного інституту, хоча мріяв про маркетинг. Мрії своєї досягнув – попри нерозуміння рідних, склав 10 іспитів академрізниці та вступив на факультет маркетингу у цьому ж закладі.
Присутнім на зустрічі розповів про важливість навчання у школі та виші. Наголосив, що насамперед це – соціалізація та вміння знайти і правильно використовувати інформацію. Про наполегливість – як важливу рису, яку потрібно у собі виховувати, бо це дуже допомагає у житті. Про маркетинг – за словами Сергія, це все, що нас оточує: це вміння, зокрема, і «продати» себе, і якусь річ, це вміння створити із простих речей бренд, який буде наповнений змістом. Дав практичні, зокрема й психологічні поради, як поводитися під час співбесіди та правильно себе презентувати роботодавцю. Про мотивацію – важливо, на його думку, коли людина «горить» якоюсь ідеєю, прагне більшого, а не погоджується на варіант просто «відсиджувати» на роботі із 9-ї до 18-ї години.
Поділився із присутніми і своїми спробами знайти собі застосування у житті – як починав із доставки піци, як пробував продавати нерухомість, які висновки робив, як жив у гуртожитку, загалом про відмінності життя у маленькому місті та Києві – місті-мільйоннику, про співпрацю із відомими торговими марками та брендами.
На думку Сергія, важливо бути у правильному місці у потрібний час – це про вміння вчасно заявити про себе. Ретранслював це на прикладі зустрічі – приміром, привернути увагу до людини може правильно поставлене запитання.
Зустріч, як і попередні, була дуже емоційною та насиченою, присутні задавали багато запитань. Автору найцікавішого Сергій Костя подарував поему Івана Котляревського «Енеїда».
Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук на завершення зустрічі подякувала Сергію за те, що погодився прийти та поділитися із земляками своїм досвідом, анонсувала, що незабаром відбудеться конкурс стартапів для молоді. Тож уже можна готувати свої проєкти, презентації, подавати їх до управління. Найкращі, за результатами конкурсного відбору, отримають матеріальне заохочення.