На засіданні виконкому обговорювали стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період  

Опубліковано: Жовтень 13, 2020

На засіданні виконкому обговорювали стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період   

На початку засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради до порядку денного було додатково включено питання про скасування містобудівних умов та обмежень на зведення на вулиці Тараса Шевченка, 47 будинку, що виявився багатоповерхівкою, замість індивідуальної забудови. Міський голова Богдан Андріїв назвав такі дії забудовника неприпустимими і дав доручення профільним підрозділам підготувати звернення до правоохоронних органів.

Внесено зміни до Регламенту виконкому та інших виконавчих органів міськради. Відповідно до змін, управління програмного та комп’ютерного забезпечення оприлюднює проєкти рішень виконавчого комітету на офіційному сайті міської ради не пізніше ніж за 10 робочих днів (було 20 днів) до дати їх розгляду у виконавчому комітеті, крім випадків виникнення надзвичайних ситуацій, а також у разі встановлення спеціальними законами інших термінів чи процедур ухвалення рішень.

На засіданні виконкому погоджено припинення дії договору № 22 від 23 березня 2016 року про організацію перевезень пасажирів на міському автобусному маршруті загального користування № 27 «Ужгородський коледж культури і мистецтв – УжНУ», укладеного з приватним підприємством «ШІК-ТРАНС».

Далі на засіданні йшлося про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2020–2021 років. Інформацію департаменту міського господарства взято до відома, погоджено утворення профільної комісії. Керівники житлово-комунальних підприємств, закладів освіти, культури та охорони здоров’я до початку опалювального сезону мають завершити роботи, передбачені рішенням виконкому 13.05.2020 № 189 «Про підсумки опалювального сезону 2019-2020 та заходи з підготовки до опалювального сезону 2020-2021».

Члени виконкому дали згоду на демонтаж самовільно встановлених тимчасових споруд, розміщених на землях територіальної громади Ужгорода без правоустановчих документів органу місцевого самоврядування, а саме: тимчасових металевих споруд на проспекті Свободи поруч із будинком № 54 (торгівля овочами і «Березнянський хліб»); тимчасової металевої споруди на площі Театральній (біля магазину «Престиж»); тимчасового збірно-розбірного металевого гаража на вулиці Мукачівській (у дворі будинку № 67 на ділянці загального користування); стовпчиків із ланцюгом на вулиці Капітульній (біля Краєзнавчого музею). Підтримано і демонтаж самовільно встановлених обмежувачів руху в межах проїжджої частини на вулиці Олександра Хіри.

Погоджено місця збору твердих побутових відходів закритого типу за адресами: провулок Залізничний, 4/22 – проспект Свободи, 54 (площа 25 кв. м); вулиця Коритнянська, 8. Користувачам зазначених місць збору ТПВ потрібно забезпечити їх облаштування, належне і своєчасне утримання. Департамент міського господарства має внести зміни до паспорта місця збору твердих побутових відходів з урахуванням змін об’єкта.

Члени виконавчого комітету надали дозволи на проведення робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою, низка рішень виконкому Ужгородської міськради стосувалася дітей. Зокрема розглянуто питання: визначення місця проживання дитини; визначення способу участі у вихованні дитини; звільнення від повноважень опікуна; встановлення опіки і призначення опікуна над дітьми; зміна прізвища дитини; надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти, відмову від прийняття спадщини, отримання грошової компенсації; надання і втрата статусу, продовження перебування в інтернатному закладі.