На засіданні виконкому затвердили Порядок прийняття та перебування у відділенні тимчасового проживання переселенців

Опубліковано: Лютий 14, 2024

На засіданні виконкому затвердили Порядок прийняття та перебування у відділенні тимчасового проживання переселенців
На черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради сьогодні затвердили Порядок прийняття та перебування у відділенні тимчасового проживання (перебування) внутрішньо переміщених осіб міського центру соціальних служб департаменту соціальної політики, а також Правила внутрішнього розпорядку цього відділення.

Зокрема, підтримали зміни щодо граничного терміну перебування у відділенні, відповідно до укладеного договору, – до 365 днів.

Рішення про надання послуги (тобто місця проживання) або про відмову приймає департамент соціальної політики Ужгородської міської ради на підставі заяви та відповідних документів: паспорт або інший документ, який засвідчує особу, свідоцтво про народження (для дітей до 14 років), довідку внутрішньо переміщеної особи, документ, що встановлює групу інвалідності та/або право на пільги (за наявності), документи, які підтверджують складні життєві обставини (акт оцінки потреб сім’ї/особи), медичну довідку про стан здоров’я (про можливість знаходження особи в організованому колективі).
Детальніше – тут .

Також у закритому режимі члени виконкому Ужгородської міськради розглянули сьогодні питання, які стосуються дітей. Зокрема, майже трьом десяткам дітей надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.
Також проголосували за надання дозволів на вчинення правочинів про відчуження та набуття майна, право власності на яке або право користування яким мають діти; про звільнення від здійснення повноважень опікуна та припинення опіки; про встановлення опіки та призначення опікуна; про визначення місця проживання дитини тощо.