На зустрічі у міськраді обговорили співпрацю із організацією  Help - Hilfe zur Selbsthilfe в Україні

Опубліковано: Березень 06, 2023

На зустрічі у міськраді обговорили співпрацю із організацією  Help - Hilfe zur Selbsthilfe в Україні

Про співпрацю Ужгородської міської ради та організації  Help - Hilfe zur Selbsthilfe в Україні йшлося минулої п’ятниці на зустрічі заступника міського голови Артема Погорєлова та нової директорки місії Help в Україні Дар’ї Романенко. У розмові також взяли участь директор Ужгородського міського центру соціальних служб департаменту соцполітики міської ради Іван Фленько, начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради Юліана Бокоч, а також проєктний менеджер організації Help Дмитро Жовтоножко та  податковий експерт, регіональний представник організації в Ужгороді Олександр Новіков.

Пані Дар'я розповіла, що 2 тижні, як вон приїхала із Німеччини до України, її перший візит на посаді – до Ужгорода, адже тут планують офіційно відкрити офіс представництва і почати роботу. Зустріч із керівництвом Ужгородської міської ради, загалом із представниками органів місцевого самоврядування потрібна для подальшої координації роботи – адже саме влада на місцях знає про всі потреби.

Міжнародна організація Help працює в Україні з 2021 року, початкова ідея – надавати інструменти та механізми, щоб допомогти людям побудувати краще життя. Однак, починаючи з 24 лютого 2022 року, Help перенаправив свої ресурси на надання екстреної допомоги внутрішньо переміщених осіб та біженців, кількість яких, на жаль, через війну зростає.

Організація реалізує проєкти, які спрямовані наданні базових гуманітарних товарів та задоволенні основних потреб ВПО (натуральна допомога), підтримці дітей з інвалідністю, наданні індивідуальних продуктових та гігієнічних наборів, наданні інституційної підтримки, доставці медикаментів, гарячого харчування, дитячого харчування, підтримці притулків для постраждалих від гендерного насильства та ВПО, наданні психосоціальної підтримки, грошової допомоги та грантів на розвиток мікробізнесу.

Заступник міського голови Артем Погорєлов розповів, як Ужгородська міська рада працювала із перших днів збройної агресії росії проти України, як була організована робота, яку допомогу отримували вимушені переселенці. Додав, що чверть від кількості населення довоєнного Ужгорода сьогодні – ВПО, офіційно зареєстрованих у місті близько 28 тисяч, реальні ж цифри більші. Також Артем Вікторович наголосив, що міська рада продовжує підтримувати українців, які постраждали від війни.

Сторони під час зустрічі обговорили проєкти, над реалізацією яких  могли б співпрацювати Ужгородська міська рада та Help в Україні.