Надання якісних медичних послуг пацієнтам ужгородських медзакладів, пораненим військовим – особлива увага

Опубліковано: Травень 19, 2023

Надання якісних медичних послуг пацієнтам ужгородських медзакладів, пораненим військовим – особлива увага

Міська влада приділяє значну увагу розвитку охорони здоров’я в Ужгороді, зараз це один із пріоритетних напрямів роботи. Однак і медики мають працювати так, аби від пацієнтів не було скарг і нарікань на неякісні послуги або ж брак ліків, які входять до Національного переліку основних лікарських засобів і вартість яких покривається за бюджетні кошти у межах програми державних гарантій медичного обслуговування. Такі препарати обов’язково мають бути у закладі та безкоштовно надаватися хворим. На цьому міський голова Богдан Андріїв закцентував напередодні під час зустрічі із керівниками комунальних медичних закладів Ужгорода.

Із 2020 року, із упровадженням медичної реформи, заклади працюють за контрактами, у яких чітко прописані перелік та обсяг медичних послуг, які вони мають надати пацієнту у межах державного фінансування. Однак ужгородські комунальні медзаклади не залишилися без фінансової підтримки і з боку міста. Керівництво міськради, депутати роблять усе від них залежне, щоб виділяти щораз більше фінансування для покращення матеріально-технічної бази лікарень, поліклініки, амбулаторій, проводити ремонти відділень, палат – для створення належних умов роботи медиків, розширення переліку послуг, комфортнішого перебування пацієнтів. А це, своєю чергою, допоможе збільшити кількість контрактів із НСЗУ та збільшення фінансування від держави.

Особлива увага – до поранених військових: керівники закладів, крім якісної медичної допомоги, мають забезпечити комфортні умови для лікування або ж реабілітації наших воїнів. «Ми маємо подбати про кожного захисника і захисницю, які віддали своє здоров'я, захищаючи Україну, кожного з нас», – наголосив Богдан Андріїв.