Найбільша літературна подія на Закарпатті – виставка-ярмарок «Книгафест-2024» – сьогодні в Ужгороді

Опубліковано: Жовтень 18, 2024

Найбільша літературна подія на Закарпатті – виставка-ярмарок «Книгафест-2024» – сьогодні в Ужгороді
 Тринадцятий фестиваль книговидавців та авторів української книги проходить у галереї «Ужгород». Свої видання на заході представили 8 обласних видавництв та одне тернопільське.
У відкритті виставки взяли участь, зокрема, міський голова Богдан Андріїв, перший заступник голови Закарпатської облради Андрій Шекета, заступник начальника Закарпатської ОВА Юрій Гузинець, літератори, діячі культури тощо.
Богдан Євстафійович найперше подякував нашим захисникам за можливість проводити такі заходи, за те, що боронять нашу Батьківщину від ворога, який хоче знищити українську культуру, руйнує книгозбірні, наші пам’ятки. Відзначив, що друковане слово – це дуже важливо, адже популяризується українська мова і культура, дітям прищеплюється любов до читання книг.
На «Книга-фесті», який триватиме нині до 18:00, на відвідувачів чекають новинки закарпатських авторів, автограф-сесії Галини Малик, Олександра Гавроша та Мирослава Дочинця, презентація нових видань видавництв «Рік-У», «Карпати», «Карпатська вежа», «Патент», «Джура» (Тернопіль), «Ґражда». Першу свою книгу «Народжені волею» презентує військовий Євген Грін.
На книжковому ярмарку можна придбати різноманітні новинки для дорослих та юних читачів, поспілкуватися з уже відомими й новими авторами, отримати автографи та багато яскравих вражень під час головної літературної події. Усі охочі зможуть долучитися до збору коштів на FPV-дрони для наших захисників.
Організатори заходу: Закарпатська ОВА, Ужгородська міська рада й обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка.